Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Sirijci srušili izraelski F-16, a kurdski borci turski helikopter

Izrael F-16
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Hina, Vecernji list
10.02.2018.
u 15:56

F-16 bio je u misiji napada na iransko postrojenje iz kojeg je navodno krenuo dron koji je završio na izraelskom teritoriju

Izraelski vojni zrakoplov F-16 srušio se na sjeveru Izraela nakon što ga je pogodio sirijski projektil, priopćila je izraelska vojska.

F-16 bio je u misiji napada na iransko postrojenje iz kojeg je navodno krenuo dron koji je završio na izraelskom teritoriju, kažu Izraelci. Navode da su srušili dron i udarili na mete u Siriji nakon teškog kršenja izraelske suverenosti. Piloti koji su se izbacili iz sjedala su hospitalizirani.

Sirijska državna agencija rekla je da u subotu da su njihove zračne snage reagirale na "novu izraelsku agresiju", a vojni izvor rekao je da su i spriječili napade na vojne položaje na jugu zemlje. Sirijci kažu da su pogodili i više od jednog zrakoplova, što Izraelci demantiraju.

Sirijska promatračnica za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, kaže da je Izrael napadao područja jugozapadno od Damaska i kod Homsa nekoliko sati nakon zore. Među ciljevima su bile pozicije sirijske vlade i saveznika u središnjoj Siriji oko baze T4 i u pustinji Homsa.

Kurdski borci srušili turski helikopter u Siriji

Kurdska milicija YPG srušila je turski vojni helikopter nedaleko od sjevernog sirijskog grada Afrina, izjavio je u subotu turski predsjednik Tayyip Erdogan, a turska vojska je priopćila da su pritom poginula dva vojnika u helikopteru.

Izvori u YPG-u potvrdili su rušenje helikoptera.

"Jedan od naših helikoptera nedavno je srušen", rekao je Erdogan članovima svoje Stranke AK (AKP) u Istanbulu. "Te stvari će se događati, mi smo u ratu... Mi možemo izgubiti helikopter, ali oni će za to platiti".

Turska vojska nije prezicirala uzrok pada helikoptera u priopćenju u kojemu navodi da su pritom poginula dva vojnika i da je istraga u tijeku.

Ankara je pokrenula zračnu i kopnenu ofenzivu prošli mjesec protiv kurdskih boraca u sirijskoj regiji Afrinu, otvorivši ovu frontu u ratu u Siriji.

Srušeni helikopter prvi je službeno potvrđen gubitak jedne turske letjelice nad Sirijom od početka građanskog rata u toj zemlji.

Komentara 138

CO
Cosinus
10:12 10.02.2018.

Rat se ne može dobiti avionima. To dobro znaju srbi iz 91.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
12:21 10.02.2018.

Nije u redu napadati rafinerijska postrojenja... vidite kako su svrbi imali razumjevanja za takve stvari zato su učestalije napadali bolnice i gradove !

Avatar Idler 3
Idler 3
11:00 10.02.2018.

Damask još nekak al Homs je daleko na sjeveru....uz se još i iranska postrojenja....zakaj ne spomenete i Hezbollah pa bu priča kompletna ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije