Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLICE

Sirijac u Hrvatskoj pronašao novi dom. 'Više ne osjećaš da ne znaš ništa o toj zemlji'

Dnevnik Nove TV
20.06.2021.
u 22:17

Iako trenutno radi kao kuhar, volio bih u budućnosti baviti se programiranjem.

U prošloj godini broj ljudi koji su pobjegli od rata, progona i posljedica globalnog zatopljenja narastao je na gotovo 82,4 milijuna. Neki do tih izbjeglica svoj novi dom pronašli su i među nama - u Hrvatskoj. 

Jedan od njih je Odai Ajam iz Sirije. On je u Hrvatsku došao prije pet godina. Ispričao je za Dnevnik.hr kako počeci i nisu bili tako jednostavni. 

- Ne znamo jezik. Kako ćemo komunicirati s ljudima, kako ćemo proceduru s papirima riješiti. Još uvijek ima straha na koju situaciju ćemo biti, šta ide dalje, šta će biti u budućnosti - otkriva Odai Ajam koji u Hrvatskoj najviše voli prirodu. 

Iako trenutno radi kao kuhar, volio bih u budućnosti baviti se programiranjem.

- Više ne osjećaš kada izađeš van da ne znaš ništa o toj zemlji. Nego prepoznaš sve. To je ovaj kvart, to je ova ulica. Sad je naš dom'- govori.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

ZG
zg1985
22:28 20.06.2021.

u buducnosti ce biti inzinjer kemije

KE
Kemo
22:43 20.06.2021.

U budućnosti će biti njemac.

BE
berija
22:19 20.06.2021.

Ja sam podmorničar ali bih se u budućnosti volio baviti letenjem na Raffaleima. Možda da ovaj pokuša s kirurgijom, ako je spretan s nožem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije