Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor pacijenata

Sirijac opet među top liječnicima: 'U Hrvatskoj imate sve, šume, more... Moralo je bolje'

Abdulkader Gharib
27.12.2018.
u 19:27

Gharib je ponosan što su njegove pacijentice zadovoljne

Vukovarski liječnik Abdulkader Gharib, koji radi kao ginekolog u Domu zdravlja Vukovar, drugu godinu zaredom našao se na listi najboljih liječnika Hrvatske.

– Nisam niti znao da sam ponovno na listi, nego mi je medicinska sestra rekla. Mogu reći samo da sam ponosan i da mi je drago jer se ipak radi o priznanju koje se dodjeljuje po izboru pacijenata. Njihove pohvale govore mi da radim dobro i da su pacijentice zadovoljne, a to je ono najvažnije – kaže Gharib.

Povratak zbog rata

Podsjeća i kako je portal najdoktor.com, gdje je objavljena lista, napravio kriterije po kojima se biraju najbolji liječnici pa se tako gledao ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara kao i kvaliteta samih komentara…

Gharib je inače rođen u Alepu (Sirija) gdje je i odrastao i, kako i sam kaže, nije ni sanjao da će završiti u Hrvatskoj i Vukovaru. Međutim, sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća odlučio se za studiranje medicine. Došao je u Zagreb, kao i mnogi mladi Sirijci u to vrijeme, s ciljem da završi fakultet i vrati se u Alep.

Njegova hrvatska avantura započela je učenjem hrvatskog jezika koji nije znao. Po završetku fakulteta i specijalizacije radio je u nekim zagrebačkim bolnicama. Potom je odlučio vratiti se u Alep.

– Imao sam tu želju i ostvario sam je. Otvorio sam u Alepu polikliniku koju sam i moderno opremio. Bilo je dosta pacijenata i radio sam dobro. A, onda je došao rat i ponovno sam napustio Siriju. Još jednom sam odlučio krenuti za Hrvatsku gdje sam već radio, znao jezik i imao poznanstva. Poslije svega mogu reći da se nisam prevario – kaže Gharib.

Boli ga iseljavanje

Tako je došao u Vukovar pa danas radi u vukovarskom Domu zdravlja, ali i u vinkovačkoj bolnici.

– Radi se dosta, ali ne žalim se. Najvažnije je da su pacijenti zadovoljni, a kažu da jesu. Uvijek im nastojim pružiti najviše što mogu, uputiti ako treba na dalje pretrage… Nekada se zapravo najviše cijeni lijepa riječ – ističe Gharib.

Sa svojim dosadašnjim životnim iskustvom u Hrvatskoj ovaj Sirijac kaže kako nije imao ružnih iskustava, ali i da ga boli iseljavanje ljudi. I on svako malo čuje kako se neka od pacijentica preselila.

– Ne da je moglo biti bolje u Hrvatskoj nego je moralo. Imate sve. Imate plodna polja, šume, planine, more… Potrebno je sve to bolje posložiti i organizirati i mislim kako bi bilo puno bolje za sve – rekao je Gharib koji za sada ostaje u Vukovaru i Hrvatskoj.  

Pogledajte i video: Najjeftiniji i najskuplji 'kvadrati' u većim hrvatskim gradovima

Komentara 34

Avatar ♡PrskatorVlado
♡PrskatorVlado
19:40 27.12.2018.

Lopovsko naslijeđe jednonogog vampira i njegove dojenčadi nam neda naprijed

DU
Deleted user
20:13 27.12.2018.

U RH od 10 osoba tu istu RH mrzi najmanje 3 a po mojim istrazivanjima cak 7 osoba. Zanimljivo da ove tri koje iskreni vole tu drzavu prisiljene su seliti ili biti ugnjetavane

FR
franjo
19:46 27.12.2018.

Laž i propaganda. Znači Hrvati ludi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije