Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regija Bašara al Assada

Sirija tvrdi da je Izrael raketama napao Latakiju i da je jedna osoba poginula

Israeli artillery M109 howitzer unit
Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
05.05.2021.
u 06:46

Državni mediji izvijestili su kako je izraelski napad pogodio i grad Hifu te Misjaf u provinciji Hama.

Sirijska protuzračna obrana oborila je nekoliko izraelskih raketa koje su ciljale sredozemnu luku Latakiju, izvijestila je u srijedu sirijska vojska o tom rijetkom napadu na regiju iz koje dolazi sirijski čelnik i u kojoj se nalazi ruska zračna baza. 

Sirijska vojska priopćila je kako su zračni napadi krenuli u 2 sata ujutro te su pogodili nekoliko područja uz jugozapadnu obalu Latakije. Jedan civil je ubijen, a šest ozlijeđeno kad je jedna od raketa pogodila tvornicu plastike u tom gradu. 

„Naša protuzračna obrana presrela je rakete agresora i oborila neke od njih“, stoji u priopćenju.

Državni mediji ranije su izvijestili kako je izraelski napad pogodio i grad Hifu te Misjaf u provinciji Hama. Izraelska vojska još nije komentirala te navode. 

Iako je Izrael proteklih godina često ciljao razne dijelove Sirije, to se rijetko događalo u Latakiji u čijoj je blizini ruska zračna baza Hmeimim. 

Rakete su navodno pogodile i grad Džabla na sjeverozapadu provincije Latakija, bastionu manjinskih Alavita kojima pripada sirijski predsjednik Bašar al Assad i koja dominira vojskom. 

Zapadni obavještajni izvori tvrde kako je Izrael posljednjih mjeseci pojačao aktivnost protiv iranskih ciljeva u Siriji, a mete su mu najčešće istraživački centri za razvoj oružja, spremišta oružja i vojni konvoji koji prenose rakete iz Sirije u Libanon, piše agencija Reuters. 

Ključne riječi

Komentara 5

SA
Shariel Aron
10:12 05.05.2021.

Opet kukaju ! Eno im Rusi tamo pa neka ih brane.

IK
ikbmibm
15:05 05.05.2021.

Civiliziranom svijetu j trebalo preko sto godina da prizna da se 1915.-e u Armeniji dogodio genocid .Doči će i oni na red koji su ubijali vlastiti narod kemijskim oruzjam .

SI
sisavac
08:20 05.05.2021.

dal sirija može poduzeti nešto u svoju obranu? gdje je osuda međunarodne zajednice za ovo? kad ćemo početi sve gledati istim očima, ako se zalažemo za princip teritorijalne cjelovitosti država, onda ga se držimo. ako ne, prestanimo otezati sa priznanjima nekih odmetnutih pokrajina, priznajmo kataloniju, baskiju. ali i ove 'ruske' države. sve priznajmo. kosovo smo priznali. ajmo banalizirati do kraja, pa zašto nismo rsk priznali onda?! ono, zašto bi se poštivala naša teritorijalna cjelovitost, ako mi ne poštujemo tuđu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije