Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ucjenjivanje žena

Sirijke za konzervu hrane ili komad sapuna prisiljene na seks s humanitarcima

Raqqa, Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
28.02.2018.
u 06:45

Kako bi dobile konzervu-dvije hrane ili komad sapuna, Sirijke su prisiljene na seksualne odnose s pripadnicima UN-a ili humanitarnih organizacija

Pripadnici UN-a i humanitarnih organizacija koje djeluju u Siriji sve češće koriste svoj položaj kako bi seksualno iskorištavali žene.

Potvrdilo je to nekoliko humanitaraca, a najgora situacija je na jugu Sirije gdje “humanitarci” zahtijevaju seksualne usluge djevojaka kako bi im dodijelili hranu i humanitarnu pomoć. Stvar je već otišla toliko daleko da se u pojedinim područjima žene koje donesu kući hranu iz humanitarnih pošiljki kažnjava jer se smatra da su gotovo sigurno spavale s članovima međunarodnih organizacija kako bi dobile konzervu-dvije hrane ili komadić sapuna.

– Užasno je iskorištavati ljude u tako teškom položaju. Nažalost, zlostavljanje žena jako dugo traje, no o tome se nije vodilo računa – kaže Danielle Spencer, koja je i sama kao humanitarka djelovala u Siriji. Nakon što je shvatila što se sve događa, posvetila se razotkrivanju zlostavljača.

Kako tvrdi, posebno je teška situacija na područjima gdje su UN-u svojevrsni “podizvođači” lokalne sirijske humanitarne agencije čiji članovi bez ikakvih skrupula zahtijevaju seks za hranu.

Pogledajte i koje će države imati ključnu ulogu ako dođe do 3. svj. rata:

Raqqa, Sirija
1/12

Komentara 17

NI
Nikomah95
07:49 28.02.2018.

Nek im Angelina Jolie posvaja djecu.

Avatar Marenggo
Marenggo
11:49 28.02.2018.

To je taj demokratski i civilizirani zapad ! Prvo im istreniraju neke divljake i fanatike pod pokroviteljstvom Izraela,ubace na teritorij Sirije da obore režim,potom kreću tobože u rat protiv tih istih divljaka koje su ubacili,poruše ih do temelja,pobiju preko pola milijuna ljudi i protjeraju 5 milijuna,pokradu naftu a potom im naplaćuju hranu seksom sa maloljetnim djevojčicama. Pitam vas da li postoji veće gamadi i pokvarenjaka od tako bolesnih likova koji se stoljećima neometano iživljavaju na slabijim i pri tome sebe smatraju pravičnim i civiliziranim....

ZA
!zagreb!
07:13 28.02.2018.

Isto je bilo i u BiH. Ološ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije