Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u provinciji Idlib

Sirijski pobunjenici: Oborili smo ruski borbeni zrakoplov i uhvatili pilote

Sirijska provincija Idlib
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
03.02.2018.
u 17:21

Snage sirijske vlade su u proteklim tjednima uz pomoć ruskih zračnih snaga intenzivirale napade na Idlib.

Borci sirijske opozicije objavili su danas da su oborili ruski borbeni zrakoplov i uhvatili njegove pilote u svom uporištu u provinciji Idlib. 

Zrakoplov Su25 navodno je srušen u blizini grada Maaret al-Numan u sjeverozapadnoj provinciji Idlib, rekao je lokalni zapovjednik. On tvrdi kako su piloti uhvaćeni oko 5 kilometara dalje od mjesta pada. Rusi još nisu komentirali te tvrdnje. 

Snage sirijske vlade su u proteklim tjednima uz pomoć ruskih zračnih snaga intenzivirale napade na Idlib. Sirijska vojska je prošlog mjeseca ponovno osvojila obližnju stratešku zračnu bazu Abu Duhur iz ruku pobunjenika. 

Idlib je posljednje uporište opozicije u Siriji, a njime vladaju tvrdolinijaški džihadisti, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, savez koji je povezan s Al Kaidom. Rusija je glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada čije snage posljednjih mjeseci bilježe teritorijalne pobjede protiv umjerenih pobunjenika i islamističkih militanata. 

Sirijska provincija Idlib
1/5
Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
18:25 03.02.2018.

Al-Qaedaši su postali pobunjenici. Hajde, fino. U svakom pogledu, svakog dana, sve više napredujete.

Avatar babas
babas
21:38 03.02.2018.

Đihadisti All Qaide su umjereni pobunjenici ili umjerena oporba? Iz čijih medija to prepisujete,zar to nije ona ista All Qaida koja je srušila tornjeve u New Yorku?

Avatar dpejakovic
dpejakovic
17:47 03.02.2018.

Opozicija su Kurdi i Arapi okupljeni u SDF a ovo su teroristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije