Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak državnih vlasti

Sirija i Iran traže da SAD napusti sirijski teritorij

Sirija
Reuters/Pixsell
18.03.2019.
u 17:40

Iranski i sirijski vojni zapovjednici oglasili su se nakon sastanka u Damasku, na kojem je sudjelovao i njihov irački kolega, objavivši da će sirijska granica uskoro ponovo biti otvorena

Iran i Sirija su u ponedjeljak zatražili od SAD-a da povuče svoje vojnike iz Sirije, a službeni Damask je također kurdskim snagama, koje uživaju američku potporu, zaprijetio vojnim porazom ukoliko ne pristanu na povratak državnih vlasti.

Iranski i sirijski vojni zapovjednici oglasili su se nakon sastanka u Damasku, na kojem je sudjelovao i njihov irački kolega, objavivši da će sirijska granica uskoro ponovo biti otvorena. Na sastanku je data puna potpora predsjedniku Bašaru al-Asadu i vodstvu u Teheranu.

SAD je prošli mjesec objavio da će u Siriji ipak zadržati neke snage, suprotno ranijoj odluci da ih sve povuče nakon vojnog poraza Islamske države. SAD je rasporedio zračne snage i neke kopnene postrojbe kao potporu prokurdskim Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje bi uskoro trebale zauzeti posljednju džihadističku enklavu u istočnoj Siriji.

"Jedina preostala karta Amerikanaca i njihovih saveznika je SDF. S njima će se sirijska država obračunati na dva načina: nacionalnim pomirenjem ili oslobađanjem područja koja kontroliraju putem sile", kazao je sirijski ministar obrane Ali Abdulah Ajub.

Američka nazočnost, nastavio je, je "ilegalna" i mi je "odbacujemo".

Video: Neredi u Parizu

Ključne riječi

Komentara 20

FU
furest
18:42 18.03.2019.

tzv zapadna demokracija i nacin na koji se formira vlast svakih 4 godine ,svaki put je sve manje demokratican ,gradjani biraju i budu prevareni , izabrani poslje godinu na vlasti rade isto sto i bivsa vlas t ili jos ii gore a onda pred nove izbore, mediji uvijek kao slucajno pronalaze kvzi karizmaticke kandidate sa bobasticnim obecanjima sada najnovija posast su sto mladji

AA
aabbcc
16:48 18.07.2019.

Kako su ti migranti iz SAD-a dosli u Siriju ?

Avatar Matteo1212
Matteo1212
23:20 18.03.2019.

BTW, nisam baš primjetio da se Kurdi bune jer se na njihovom teritoriju nalaze Ameri;to ne odgovara Assadu i njegovim gazdama iz Teherana koji na svaki način pokušavaju okružiti Izrael-bojim se da neće ići...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije