Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi incident

Širenje mržnje: 'Četiri C' na mjestu masovne grobnice u Lovasu

vukovar,grafiti (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
19.02.2013.
u 11:30

Na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri C. Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila.

Protekle noći nepoznati počinitelj, ili više njih, ispisao je bijelim sprejem grafite po spomen-obilježju masovne grobnice na farmi Lovas, na izlazu iz Borova Sela prema Dalju. 

Na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri C. Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila. Bijelim sprejem ispisana je i tabla Turističke zajednice Vukovara koja obavještava putnike da u gradu mogu posjetiti Dvorac Eltz i Gradski muzej kao i Arheološki park i muzej na Vučedolu. Na tabli je ispisano ćirilicom Bukobap i ponovno četiri C.

Najnoviji čin vandalizma oštro je osudilo Ministarstvo branitelja RH. 

– Oskvrnuće ovog spomenika predstavlja najnižu uvredu svim žrtvama ratnih zločina u Domovinskom ratu, članovima njihovih obitelji, ali i građanima Republike Hrvatske. Ministarstvo čvrsto vjeruje da će počinitelj ovog vandalizma, kojim se na najgnusniji mogući način pokušalo omalovažiti nevine žrtve ratnih zločina, biti uskoro pronađen i izveden pred lice pravde – priopćeno je iz ministarstva.

>>Srpski lingvist: Hrvatska osobina je gusarenje po srpskoj baštini

>>Policija pronašla autore uvredljivih grafita, no pojavili su se novi

Ključne riječi

Komentara 29

MA
makabej
11:50 19.02.2013.

neću ja stić u raj, vidim, a neću ni u pakao vidim, čistilište je očito slobodno...

GR
Gradinar
11:50 19.02.2013.

Logičan razvoj događaja nakon bjesomučnoga farbanja rata i srpske agresije na Hrvatsku. Ako neprijatelju bezuvjetno da bi ga "kupio" daš ono što mu nitko na kugli zemaljskoj ne bi dao, a pogotovo on tebi, dobiješ - ovo. Nema načina da se izdajnike u hrvatskoj politici i javnosti, te hrvatskome društvu polomi snagom države mimo ovakvih događaja. A ovo je samo kap u moru srpskoga divljaštva u hrvatskim mjestima u zadnje vrijeme. S obzirom da se za 1991. godinu pozivaju na "ugroženost" jako me zanima kakvu će "ugroženost" smslti kada ih događaji pometu sada nakon ovoga što rade! I, tko će snositi odgovornost za to!

SJ
Sve je uzalud
11:48 19.02.2013.

Eto, gdje je čirilica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije