Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reporter Večernjeg lista na Šipanu gdje je ubijen Robin Courreau

Šipanci ne vjeruju da je otac ubio sina

16.12.2008.
u 16:23

Jacques Courreau u 16.45 sati prepraćen je u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku jer je osumnjičen za počinjenje teškog ubojstva vlastitog sina Robina.

Jacques Courreau (73), otac ubijenog Francuza Robina (47), zadržan je 48 sati na obavijesnom razgovoru u dubrovačkoj policiji, no još uvijek je mnogo detalja o subotnjoj tragediji nepoznato. Dok je s jedne strane policija, čije smo djelatnike u Luci Šipanskoj zatekli i u utorak ujutro, najveću pozornost za sada usmjerila na oca ubijenoga, s druge strane otočani kao da se ne mogu pomiriti s takvim scenarijem.

Naime, kako je ubijeni Robin na Šipanu boravio već gotovo tri godine, a i njegov otac je dolazio na otok, gotovo svima je njihov odnos bio bliži bratskom nego roditeljskom. Stoga u nevjerici gledaju na mogućnost da je upravo otac usmrtio njihova Robija, kako su ga od milja zvali na Šipanu.

Božo Brajević, predsjednik Mjesnog odbora Luke Šipanske, kaže kako ga je Robin uoči očeva dolaska pitao da mu iznajmi apartman.


Božo Brajović

- Iznajmio sam im apartman jer sam znao kakva im je situacija u kući, osobito što se tiče unutarnjeg uređenja. Otac je došao 2. prosinca i trebao se zadržati desetak dana. Po otoku se govori da su obojica trebali danas ići za Francusku, ali ja o tome ne znam ništa. Dok su bili u mene nisu se razdvajali. Bili su poput kakvih blizanaca. Robi je bio pažljiv prema ocu pa je tako izlazio na prozor pušiti cigarete kako ocu nepušaču dim ne bi smetao. Ne znam, meni to sve izgleda nestvarno. Ako ga je otac ubio, onda mora da je vrhunski glumac i da je sve odavno pomno isplanirao, a ako je netko drugi u pitanju onda mislim da bi u tome morala biti barem dvojica jer se oni nisu razdvajali pa je netko morao računati na obojicu - kazao je Brajević i dodao kako se sve zbilo između 10.40 i 11.30 sati.

Iz ragovora s otočanima doznajemo kako su otac i sin Courreau posljednji put viđeni oko 10.40 sati i to dok su dolazeći iz Brajevićeva apartmana išli baciti smeće u kante na samoj rivi. Otac je i nakon toga bio na rivi gdje su otočani čekali na dolazak katamarana "Nona Ana" koji je došao oko 11 sati. Jacques je dva puta u razmaku od nekoliko minuta ulazio u trgovinu u koju je Robin obično išao, a čiji su vlasnici Brajevići. Gospođa Brajević mu je oba puta rekla da Robin nije dolazio.

Jacques se nakon toga zaputio prema stotinjak metara zračne linije udaljenoj obiteljskoj kući i putem je sreo Iva Nimca, Robinova najboljeg prijatelja, kod kojeg su obojica bili dan ranije na ručku. Nimac je tada išao po kruh u trgovinu. Prema izjavama koje je dao u policiji i prepričao mještanima, doznajemo kako je susret Nimca i oca ubijenog bio uobičajen, odnosno da Courreau ni na koji način nije odavao da se nešto dogodilo ili da je napet ili pod stresom, što bi bilo za očekivati ako je prije svega nekoliko minuta ubio sina.

Nimac se potom s kruhom vraćao kući gdje je ponovo naišao na Jacquesa. No, ovaj je put Francuz bio uznevjeren. Promrljao mu je je nekoliko riječi o krvi, sinu i kuhinji te uletio u obližnji kafić kako bi pozvao pomoć. Nimac je otišao u njihovu kuću i tamo zatekao Robina u krvi te bio uz njega dok je polako gubio život. Djelatnici hitne pomoći nisu pomogli nesretnom Francuzu pa je od posljedica brutalnog napada preminuo u dubrovačkoj bolnici.

Robin je na Šipan došao sa suprugom Femi i djetetom iz njezina prvog braka te su u Luci Šipanskoj kupili kuću. Nakon godinu dana supružnici su se posvađali i to navodno oko kuće. Robin je tako došao u sukob s puncem Vladimirom Kunčevićem, pa je policija navodno morala intervenirati. I Kunčević je bio na razgovoru u policiji, ali je ubrzo pušten.

Nakon svađe u obitelji Robin se sve više, osobito jer nije govorio ni domaći jezik, ali ni engleski koji većina mještana zna, povlačio u osamu te počeo piti. No, ni alkoholiziran Robin se, prema pričanju otočana, nikada nije svađao ni radio probleme. Otočani su ga stoga zapamtili kao dobru i pozitivnu osobu, a takav je dojam ostavio i njegov otac Jacques.


Krv i kosa i na zidu

Tijekom istrage u obiteljskoj kući Courreau osim tragova krvi na mjestu gdje su zatekli Robina nađena je i velika mrlja krvi i kose na zidu, pa su mnogi stoga iskontruirali da je ubijeni osim udarca za sada nepoznatim tupim predmetom udaran i glavom od tlo i zid.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije