Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Sinovo srce darovali teško bolesnom 15-godišnjaku

poginuo (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
05.07.2010.
u 18:33

Tomislav Biškup kao suvozač na motociklu izgubio je život u stravičnoj prometnoj nesreći.

Roditelji 17-godišnjeg Tomislava Biškupa koji je kao suvozač na motociklu izgubio život prošlog tjedna u stravičnoj prometnoj nesreći u Svetom Petru kod Ludbrega sinovo su srce darovali teško bolesnom 15-godišnjaku iz Zagreba. Nesreća se dogodila kad je 27-godišnji Nikola T. izgubio nadzor nad motociklom, sletio s kolnika, udario u betonski most, a potom i u dvorišnu ogradu obiteljske kuće. Nikola je kobne noći vozio 17-godišnjeg Tomislava Biškupa, koji je istog dana poslijepodne u varaždinskoj Općoj bolnici preminuo od ozljeda.

Prema priopćenju varaždinske policije Nikola nije imao valjanu kategoriju vozačke dozvole za upravljanje motociklom, bio je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila, a Tomislav nije nosio zaštitnu kacigu. Statistike pokazuju da motociklisti, mopedisti i biciklisti čine 50 posto smrtno stradalih na području PU varaždinske, a 17-godišnjak iz Svetog Petra deseta je smrtno stradala osoba u Varaždinskoj županiji od početka godine, priopćila je policija.

Komentara 5

CA
carlita
06:52 06.07.2010.

Razumna odluka koju donosi srce puno tuge...Sama bih uvijek izabrala doniranje organa, jer smatram da je to jedan od načina da osoba koja je poginula nastavlja \"živjeti\"....Humanost bez premca, koja bi kod nas trebala biti svakodnevica..

OB
-obrisani-
19:15 05.07.2010.

Moje divljenje razumnoj odluci o doniranju i prijekora ako svog sina nisu upozorili da ne sjeda s alkoholiziranim osobama na ili u vozilo!

ŠI
Šiljka
22:29 05.07.2010.

Svaka čast! Doniranje organa trebalo bi postati uobičajeno, jer, koliko god se nekome strašno činilo, zamislimo samo koliko se života tako može spasiti!!! Čak i doniranjem organa samo jedne osobe. Jer, ruku na srce, umrlome oni više apsolutno ništa nee znače i grjehota je da propadnu a toliki su na listama za transplantaciju. Ova moderna vremena ipak ponešto dobro i donose. Doduše, jako sporo, ali pomaci su sve očitiji. Utješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije