Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera ribar

Sinovčiću i trojici za dva mjeseca produljen pritvor

Reno Sinovčić
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
02.01.2015.
u 16:08

Sinovčić još nije skupio 10 mil. kuna za jamčevinu

Zdenko Posavec, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, danas je, na zahtjev USKOK-a, za još dva mjeseca produljio istražni zatvor Reni Sinovčiću, Novici Erliću, bivšem direktoru NK Zadra, te zadarskim poreznicima Željanu Pejakoviću i Marku Lozančiću. Inače, svoj četvorici je još ranije određena jamčevina za obranu sa slobode – Sinovčiću 10 milijuna kuna, Erliću milijun kuna, a Pejakoviću i Lozančiću po 300.000 kuna.

No stvar je u tome što nitko od njih do jučer nije skupio novac potreban za jamstvo, pa u Remetincu ostaju dok ne uplate traženu jamčevinu. Kako im je u međuvremenu istekao jednomjesečni istražni zatvor, USKOK je tražio produljenje za dodatna dva mjeseca. Što se tiče Lozančića, sudac istrage prihvatio je zahtjev njegove obrane da mu se jamčevina od 300.000 kuna u gotovini, zamijeni hipotekom na nekretninu vrijednu 600.000 kuna. Iz USKOK-a su najavili da će se žaliti na tu odluku suca istrage, pa će o tome zadnju riječ imati izvanraspravno vijeće. Sinovčić i ostali tako u Remetincu ostaju do daljnjega, s time da Sinovčićevi odvjetnici Mate Matić i Andrej Korljan kažu kako se nadaju da će tijekom idućeg tjedna uspjeti prikupiti novac potreban za jamčevinu.

>> 'Neprijatelje sam si napravio tamo gdje nisam htio'

>> Ćiro: Sinovčić će se morati snalaziti bez mene

Komentara 4

Avatar Getrib
Getrib
11:33 03.01.2015.

Tereza bi rekla, prijatelji stari gdje ste.

Avatar d-ano
d-ano
13:58 03.01.2015.

Osnujte Konto za dobrovoljni prilog ,,,,,,,,,uplacujem,

BJ
bijeda-jad
17:29 02.01.2015.

Još + 20 godina i perfektna 2015 !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije