Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA NESLAGANJA

U Sinju je cijeli Stožer CZ, uključujući i gradonačelnicu, u samoizolaciji

U Sinju svečano otkrivena bista Marka Veselice
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/9
25.03.2020.
u 14:37

- Sve smo iskoordinirali. Čujemo se svakih pet minuta. Sve službe rade, sva poduzeća, gradska uprava. Može se kvalitetno rukovoditi krizom i iz samoizolacije, naravno u koordinaciji sa županijskim i nacionalnim stožerom – tvrdi Križanac.

U Sinju su tri osobe zaražene koronavirusom od kojih je jedna član Stožera CZ, zbog čega su svi članovi upućeni na samoizolaciju.

Među njima su gradonačelnica Kristina Križanac, pomoćnik načelnika policije, ravnatelj Crvenog križa, pročelnik HGSS-a, glavni vatrogasni zapovjednik, ravnatelj Hitne medicinske pomoći. Unatoč tome, gradonačelnica kaže da funkcioniraju dobro.

- Sve smo iskoordinirali. Čujemo se svakih pet minuta. Sve službe rade, sva poduzeća, gradska uprava. Može se kvalitetno rukovoditi krizom i iz samoizolacije, naravno u koordinaciji sa županijskim i nacionalnim stožerom – tvrdi Križanac.

To ne misle Denis Glavan i Zlatko Ugrin, njezini zamjenici koje je razvlastila zbog političkih neslaganja unutar NZ dr. S. Jadrijevića na kojoj su izabrani.

U Sinju svečano otkrivena bista Marka Veselice
1/21

- S obzirom na izvanrednu situaciju želimo ukazati kako stanje u kojem Grad i Stožer ostaju bez vodstva smatramo izuzetno problematičnim. U ovoj neizvjesnoj situaciji koja moguće može i eskalirati stavljamo se na raspolaganje našim građanima i ističemo da smo u svakom trenutku spremni preuzeti odgovornost upravljanja Stožerom i Gradom. Pozivamo gradonačelnicu da napravi razumne korake i misli na dobrobit građana – poručili su zamjenici gradonačelnika Glavan i Ugrin.

- Zamjenike ne bih htjela komentirati, sve funkcionira, nema mjesta panici ni uznemirenosti – kaže Križanac.

Miro Bulj, sinjski vijećnik poziva na zajedništvo.

VIDEO: Nacionalni stožer civilne zaštite postavlja krevete za oboljele od koronavirusa u Areni

- Pozivam gradonačelnicu i njezine zamjenike da u ovoj teškoj situaciji zakopaju ratne sjekire, prestanu se svađati u javnosti. Trenutno je jedini naš zajednički neprijatelj koronavirus! Kad ga pobijedimo, onda ćemo se politički dijeliti. Tražim od gradonačelnice da hitno pred sinjsko Gradsko vijeće stavi najavljene gospodarske i socijalne mjere i rebalans proračuna kako bi spasili svako radno mjesto u našem Gradu Sinju – poručio je Bulj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije