Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće HRT-a

Kovačić: Nemamo shemu, a ponašali smo se kao pijani bogataši. To na HRT-u više neću dopuštati!

V. d. šefa HRT-a Siniša Kovačić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
11.04.2016.
u 19:15

“Zašto je naručeno toliko vanjske produkcije? Sve što ima elemente kaznene odgovornosti ide nadležnim institucijama”, kaže Kovačić

Pošto se na sjednici Vijeća HRT-a doznalo da je na lanjski javni poziv pristiglo 518 ponuda od 317 neovisnih proizvođača te da se na zakonskih 15% programa iz vanjske produkcije može potrošiti 26,9 milijuna kuna, a lani je za to ugovoreno posla u vrijednosti 58,5 milijuna kuna ili 117% više od propisanog, čelnik programa HRT-a Jozo Barišić kazao je da su neke cijene neovisnih projekata bile prenapuhane, a da financije ne dopuštaju “ludovanje” s projektima. Prisavski v.d. šefa Siniša Kovačić nadovezao se: “Pitanje je je li nam sve to trebalo. Nemamo shemu, a ponašali smo se kao pijani bogataši. Zašto je naručeno toliko vanjske produkcije? To više neću dopuštati. Radi se na reviziji i neće biti nikakvog kompromisa. Sve što ima elemente kaznene odgovornosti prosljeđuje se nadležnim institucijama”.

Uslijedile su kritike vijećnika: na HRT-u se provode političke smjene, program je postao politički plijen, vodstvo HRT-a provodi cenzuru jer nema izvještaja s prosvjeda civilnih udruga, jedan je voditelj u svoju emisiju pozvao vlastitu ženu, nije se reagiralo na govor mržnje tijekom utakmice Izrael – Hrvatska, zabranjen je “Montirani proces”...

– HRT se pretvara u konkurenciju Radio Mariji. Imamo sedam religijskih emisija samo na jednom kanalu. Isus je rekao da je crkva sol zemlje, ali nigdje nije rekao da zemlju treba pretvoriti u solanu. Podilazi se vlasti – tvrdi Ivica Maštruko.

Barišić i Kovačić sve su opovrgavali kazujući da je smijenjena tek nekolicina urednika, da revanšizma nema, da je minuta “Montiranog procesa” stajala 5810, a jedna epizoda 260.000 kuna, da su tvrdnje nekih vijećnika i utužive...

>> Predstavljen HRT-ov portal posvećen Domovinskomu ratu

>> HRT otkazao najavno javljanje skupa 'Za satiru spremni'

Komentara 41

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:28 11.04.2016.

Daj ukinite pretplatu HRT-u, dosta je bilo da se plačaju masne plaće uhljebima, a da RTL ima 10x više TV premijera filmskih od HRT-a koji dobi milijardu kuna godišenje, DOSTA VIŠE LOPOVLUGA!

DO
doktorica
20:10 11.04.2016.

ako se ne može ukinuti pretplata barem ju smanjite na pola!Kad bi se plaćalo po gledanosti propali bi ovi na HRT-u.

SU
suncesmokvemaslina
20:17 11.04.2016.

baš čudno,danas oni koji napadaju zbog "političkih smjena" nismo ih čuli prije četiri godine..hm Kovačiću pitaj ih koliko je smijenjenih bilo u prošloj čistki. kada odlazi sever??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije