Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

Sindikati zastupnicima: Ne usvajajte Zakon o poticanju iseljavanja!

sindikati
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.02.2017.
u 23:28

"Krajnje smo zabrinuti mogućnošću da se već u petak u Hrvatskom saboru usvoji Zakon o poticanju iseljavanja iz zemlje, ili službeno, promjene Zakona o poticanju zapošljavanja"

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić i predsjednik Saveza Samostalnih Sindikata Hrvatske Mladen Novosel poslali su otvoreno pismo klubovima zastupnika Sabora pozivajući ih da ne usvoje Zakon o poticanju zapošljavanja, koji nazivaju "Zakonom o poticanju iseljavanja iz zemlje".

"Krajnje smo zabrinuti mogućnošću da se već u petak u Hrvatskom saboru usvoji Zakon o poticanju iseljavanja iz zemlje, ili službeno, promjene Zakona o poticanju zapošljavanja. Nedopustivo je da se zakonske promjene ove naravi donose u hitnoj proceduri i bez ikakve rasprave socijalnih partnera. Vidljivo je da hitna procedura treba onima koji nešto žele provući na štetu radništva i ogromne većine hrvatskih građana a u korist imućne manjine koja, očito je, ima presudan utjecaj na politiku", poručuju Ribić i Novosel.

"Ovo je sumanuti način da se financiraju trgovački lanci i veliki poslodavci, tj. da zapravo veliki broj radnika izgubi svoja radna mjesta jer će biti zamijenjeni SOR-ovcima, tj. besplatnom radnom snagom za poslodavce, budući da su SOR-ovci financirani sredstvima Europske unije koja su namijenjena dobrobiti radnika, a ne poticanju iseljavanja građana Republike Hrvatske i obaranju cijene rada u cijeloj zemlji. Ako se nastavi s odbijanjem razgovora o ovako važnom pitanju, sindikati će biti prisiljeni rad za stolom zamijeniti aktivnošću na ulicama", stoji u pismu.

>> Mrsić: 'Blagajnice će zamijeniti mladi za 2.620 kuna, to je legalno iskorištavanje bez kontrole'

>> Vilim Ribić: Hrvatska s ovom Vladom tapka u mraku

Komentara 5

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:15 17.02.2017.

Što ovi sindikalni tamburaši izvode? Naše vjerodomoljubno rukovodstvo čini sve da hrvatske radnike oslobodi dosadnog i zamornog rada, kako u industriji, tako i u poljoprivredi, na jednoj strani i da radoholičare pošalje u bijeli svijet, da ne remete harmoniju uu našoj neovisnoj državi, a posebno da ne klevetaju naše zaslužne osloboditelje i njihove dične potomke, pogotovo pri uvećanju njihovih skromnih pravica, na drugoj strani. Umjesto da njihovi štićenici uživaju u nebrojenim vjerodomoljubnim igrama kao što su proslave, procesije, parade i sve druge šarade, presiti po konzumaciji svježeg kruha iz kartona solidarnosti i toplog variva iz Caritasovih kazana, te voća i povrća odloženog za njih u komunalnim spremnicima (kontejnerima), ovi ih hoće upregnuti pod jaram, da rintaju kao tegleća stoka, kao nekada u tamnici naroda.

CI
cinbenik
07:06 17.02.2017.

Imamo presednicu podjela i raseljavanja Hrvata i imamo vojnonesposobnog junaka iz Brisela, dijete JNA dragovoljaca........ obadva obadva su došla iz dijaspore, pa šta drugo očekivati

CI
cinbenik
07:08 17.02.2017.

Crkva lako nagovori Hrvate za koga da glasuju i nikada u povjesni nije snosila posljedice za ogromna stradanja Hrvata sa njihovim miljenicima na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije