Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaju od svojih zahtjeva

Sindikati razočarani. Objavili u kojim županijama u ponedjeljak nema nastave

Štrajk u školama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
07.11.2019.
u 12:23

Mislim da nema više potrebe razgovarati o razlozima ulaska u štrajk i koliko ignoriranje ugrožava dijalog, kazala je Sanja Šprem i ponovila da je poruka svih onih koji su u štrajku da ne odustaju

Danas nema nastave u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a u petak će štrajkati Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija. U ponedjeljak neće biti nastave u Splitsko- dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županijiBranimir Mihalinec rekao je da će se u ponedjeljak znati koji je to prijedlog Vlade, koji se, kako on kaže, ''za sada sastoji od ništa ili možda ništa''. No, kakav god bio taj prijedlog, bit će dan na izjašnjavanje svima, dodao je. Sindikati su razočarani i čekaju novi sastanak u ponedjeljak. 

"Srednje škole, njih 91,88 posto, jučer je bilo u štrajku. To je snažna poruka Vladi RH da se koalicijski dogovor o čuvanju fotelja apsolutno ne odnosi na nas", kazao je Branimir Mihalinec.

"Zaposleni su kazali svoje zahtjeve, održana su dva sastanka, drugi sastanak bio je prvi ozbiljan sastanak, gdje smo mi naivno pomislili da će druga strana početi razmišljati, ali izjave ministara Aladrovića i Marića nisu to pokazale. Sastanak u ponedjeljak vjerojatno će se održati, a tada će nam Vlada predložiti kombinaciju nula i možda nula. Mi ćemo i takav ništavan prijedlog dati članovima na izjašnjavanje", kazao je Mihalinec.

Štrajk u školama
1/11

"Zaposleni u sustavu obrazovanja spremni su boriti se do kraja", dodao je. Kaže da od svojih zahtjeva neće odustati.

"Mislim da nema više potrebe razgovarati o razlozima ulaska u štrajk i koliko ignoriranje ugrožava dijalog", kazala je Sanja Šprem. I ona je ponovila da je poruka svih onih koji su u štrajku da ne odustaju. "Dvadeseti je dan štrajka i štrajk ne jenjava", dodala je Šprem.  "Hrvatska zaslužuje motivirane učenike i zadovoljne učitelje i roditelje. Vlada očito ne želi shvatiti poruke. Zahvaljujem roditeljima jer jedino oni znaju koliko vrijedi učiteljski poziv", kazala je Šprem.

"U ponedjeljak neće biti nastave u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Ovaj ciklus završava 15.11., a zatim ćemo nastaviti novi ciklus" rekao je Mihalinec.  "Ono što je Vlada napisala, oni ne sami u to ne vjeruju. Oni govore o analizi Uredbe o koeficijentima. Pristupit će, piše, odgovarajućim izračunima, što ne znači ništa. Imamo granske ugovore, a onda bi to trebalo sve raskinuti da bi se izračunali koeficijenti", kazao je Mihalinec.

Na Markovu trgu jučer se održao prosvjed "6.11. za 6,11 posto", na kojem se, kako je danas kazao Mihalinec okupilo oko 5000 ljudi. Sindikati su i jučer ponovili da ne odustaju od svojih zahtjeva. Premijeru Andreju Plenkoviću poručili su, ako prihvati njihove zahtjeve, da je pobijedio jer je tako osigurao budućnost Hrvatske. Branimir Mihalinec još jednom je kazao da će se o prijedlozima Vlade održati referendum.

"Sedamnaest dana štrajka trebalo je da shvate da mi tražimo selektivno povećanje plaća. Vi ste poručili da ne pristajete na obmane i prijevare. Naši zahtjevi, koji su pravedni i argumentirani, ujedinili su nas i idemo dalje s istim ciljevima i željama. Jučer su se odškrinula vrata u pregovorima. Naš stav je 6,11 posto. To je poruka Vladi", kazao je Mihalinec na prosvjedu.

Video: Sindikati pjevaju bećarce premijeru

Ključne riječi

Komentara 57

RE
RevizorNovinarstva
12:35 07.11.2019.

Ove neradnike poslat na burzu. Ima puno mladih ljudi koji bi rado radili za razliku od ovih uhljeba koji paradiraju

BK
Branimir Krešimir
12:41 07.11.2019.

Sve će to platiti naša djeca,koja će to morati odrađivati,tko zna kada.

Avatar zajutrak
zajutrak
12:58 07.11.2019.

Kada se sindikalisti udruže s minsiticom Divjak, Kurikularna reforma samo na papiru i podijeljenim velikim honorarima, dobili su 6.12 % ( a ne 6.11 traženih) i vidi vraga , nije dosta , i drugi će toliko dobiti a ne samomo oni za zidanje dostojanstva ... Rad od 5 sati dnevno, 60 godišnjg, niti jedan radni vikend a posao bez kontrole ... Ove je čisti politički štrajk !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije