Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati

Napravili su plan štrajka do 1. studenoga: 'Pritisak će jačati, neka Bandić bude dosljedan'

Sanja Sprem i Branimir Mihalinec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.10.2019.
u 09:56

Vlada nije izvršila naše zahtjeve, pritisak će jačati jer su naši zahtjevi podjednaki, a jedinstvo i želja za borbom svakim danom sve su veći, kaže Sanja Šprem

Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore te da se štrajk nastavlja do daljnjega, odnosno dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.

Sindikati su, podsjetimo, najavili kako će se u ponedjeljak ponovno štrajkati u svim školama.

– Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, zasad ga nema, nikakav poziv nije došao, u ponedjeljak kreće štrajk u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

– Na Trgu svetog Marka možemo svaki dan održati bilo koji oblik prosvjeda jer ćemo ishoditi dozvolu. Čekamo poziv Vlade, nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza. Vlada nije izvršila obveze i prihvatila zahtjeve i očekujemo da zastupnici Milana Bandića ne glasuju za prijedlog Vlade, neka bude dosljedan – rekao je Mihalinec.

– Vlada nije izvršila naše zahtjeve, pritisak će jačati jer su naši zahtjevi podjednaki, a jedinstvo i želja za borbom svakim su danom sve veći – rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Objasnili su kako i dalje traže povećanje koeficijenta složenosti poslova

– Da se zaostajanje zaposlenima u obrazovanju namiri i da onda plaće u javnim službama rastu onoliko koliko sindikati žele, a ne kako je premijer odredio – kaže Mihalinec.

– Dijalog vodimo samo preko medija, to nisu pregovori. Ako premijer želi da mi štrajkamo koliko želimo, mi ćemo štrajkati – rekao je. Kaže kako su napravili plan štrajka do 1. studenoga, a nakon toga će napraviti plan do kraja prvoga polugodišta.

– Odgovornost za svaki dan u štrajku na Vladi je Republike Hrvatske jer su lagali zaposlenicima u sustavu obrazovanja da novca nema – kaže Sanja Šprem te se zahvalila roditeljima što ih podržavaju.

Ključne riječi

Komentara 80

Avatar freen
freen
10:41 18.10.2019.

Što bi oni htjeli masa ljudi radi za 3000kn,te prosvjednike pošaljite kod privatnika raditi pa da vidiš plača.Neradnici

CO
CoolDay
10:37 18.10.2019.

Svinjarije od ucjene sindikata i njihovih glavešina. Borba kažu? Prije terorizam prema društvu i djeci.

HE
herojulice
12:01 18.10.2019.

Bandić? Da li vi znate što je sve bandić obećao u Zagrebu? Svašta a grad je dobio samo praznu kasicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije