Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATILI SE PREMIJERU

Sindikati Ine traže od Vlade da se odreknu dividende i da sačuvaju njihova radna mjesta

Zgrada Ine Naftaplina
Foto: Borna Filic/Pixsell
1/3
30.04.2020.
u 20:52

Napominju da su svjesni teške situacije u kojoj se kompanija nalazi, dali svoj doprinos kako bi pomogli financijskoj stabilizaciji kompanije.

Tri najveća sindikata u Ina grupi zatražili su od premijera Andreja Plenkovića da se vlasnici Ine - Vlada i Mol odreknu isplate dividende za 2019., te da Vlada razmotri mogućnost uključivanja Ine i njezinih tvrtki u paket mjera za očuvanje radnih mjesta.

„Nakon objave financijskih rezultata Ine vidljivo je koliko je snažno ova globalna ekonomska kriza pogodila njezinu grupu i ugrozila radna mjesta više od 9000 radnika“, priopćio je u četvrtak Sindikat naftnog gospodarstva (SING) koji u Ina grupi djeluje uz sindikate Inaš i EKN.

Predsjednica SING-a Jasna Pipunić rekla je da je odricanje vlasnika od dividende za 2019. i uvrštavanje Ine u vladin program potpora za očuvanje radnih mjesta koji je iskoristilo više od 84 000 poslodavaca razuman prijedlog koji će se višestruko isplatiti i vlasnicima i društvu u cjelini.

Sindikati kažu da očuvanje radnih mjesta i zadržavanje investicija i gospodarske aktivnosti nije samo pitanje Ininih radnika i njihovih obitelji, nego i niza partnera i tvrtki s kojima Ina posluje.

Napominju da su svjesni teške situacije u kojoj se kompanija nalazi, dali svoj doprinos kako bi pomogli financijskoj stabilizaciji kompanije.

Izmjenama kolektivnih ugovora odgođena je isplata prigodnih nagrada i određenih materijalnih prava, naknade plaće za radnike za čijim radom je privremeno prestala potreba značajno su smanjene te su uvedeni dodatni modaliteti rada kako bi se očuvala radna mjesta, poručuju.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
boovuu
23:25 30.04.2020.

Tri najveća sindikata u Ina grupi zatražili su od premijera Andreja Plenkovića da se vlasnici Ine - Vlada i Mol odreknu isplate dividende za 2019., ----------------------------------------- ?????? kako Vlada RH može uticati na MOL.

ZE
Zeneka
00:02 01.05.2020.

Je. dati lovu, ali ju pretvoriti u udjel!!

ST
stefj
21:42 30.04.2020.

Ovo je dobro, treba birati između realnog sektora i birokracije. Nimalo ne sumnjam što će vlada izabrati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije