Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE ŽURNO CIJEPLJENJE

Sindikat učitelja: ' Rizik širenja zaraze u školama veći je nego je prikazano'

Učenici prvog dana škole
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
04.03.2021.
u 09:34

Sindikat hrvatskih učitelja nezadovoljan je s postupkom prijavljivanja cijepljenja za zaposlenike škola, a ističu i sve veće nezadovoljstvo koje dolazi iz škola.

Sindikat hrvatskih učitelja oglasio se nakon što je primijećeno da tijekom web prijave na službenoj stranici na kojoj se zainteresirani građani mogu prijaviti za cijepljenje, nije moguće prioritetno prijaviti zaposlenike u ustanovama za odgoj i obrazovanje. Na službenoj web stranici određen je privremeni redoslijed prioriteta, no ističu da se prijava vrši isključivo prema kriteriju godine rođenja te za osobe s kroničnim bolestima. Traže što žurniju mogućnost cijepljenja za sve zaposlenike.

Iako se nalaze na popisu prioritetnih skupina, učitelji i ostali zaposlenici u školama ne mogu se prijaviti pa ih muči kako će obiteljski liječnici moći utvrditi redoslijed za kategorije koje se nalaze u prioritetnoj skupini broj 7. Osim njih u prioritetnoj skupini 7 nalaze se i policajci i hitne službe, prijevoznici, radnici u esencijalnim i važnim industrijama, pružatelji skrbi za djecu, radnici u zatvorima, u centrima za imigrante, beskućnike i drugi. 

Online sustav za prijavu ove skupine ne postoji, a prijava je moguća jedino kod obiteljskog liječnika.

Iz Sindikata napominju da se što ažurnije treba omogućiti online prijava prioriteta, ali i da dolazi do sve više nezadovoljstva iz škola.

„Smatramo da prikaz širenja zaraze u odgojno-obrazovnim ustanovama nije objektivan te je stvaran rizik od zaraze veći od prikazanog“, pa objašnjavaju da se radi premali broj testiranja te da mnogi zanemaruju simptome ili se u škole vraćaju upitnog zdravstvenog stanja.

„Nastava uživo je nezamjenjiva, a žele li se škole doista i zadržati otvorenima potreban je veći broj testiranja te osigurati stvaran prioritet cijepljenja (ne samo na papiru) zaposlenicima u odgojno-obrazovnim ustanovama, koji to žele, u što skorijem roku“ poručili su.

Komentara 2

OB
Oblivion
10:31 04.03.2021.

Samo da ne morate raditi. Ova online nastava vam je sjela ko budali šamar

DU
Deleted user
10:41 04.03.2021.

Dragi roditelji učlanite djecu u HDZ i cijepite ih preko reda kao pravi Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije