Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na ulicu

Sindikat u Čakovcu organizira radnički prosvjed na Dan žena

'20.01.2012., Cakovec- MTC tvornica carapa proglasila stecaj s dugom od 82 milijuna kuna. Stecajni upravitelj radnicima ponudio rjesenje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
05.03.2012.
u 09:24

– Od poslodavaca očekujemo da radnicima koji žele sudjelovati u prosvjedu to i omoguće – kaže potpredsjednik Sindikata TOKG-a Nenad Leček

Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske na Dan žena u Čakovcu organizira prosvjed pod motom "Stop kriminalu i uništavanju tekstilne i obućarske industrije".

U Sindikatu TOKG-a upozoravaju da je "zbog nebrige odgovornih i parcijalnih interesa pojedinaca i lobija" u tim industrijama u posljednjih desetak godina u Međimurskoj županiji ugašeno više od 3500 radnih mjesta. Čak 80 posto otpuštenih su žene.

– Međunarodni dan žena prigoda je da barem prosvjednim aktivnostima iskažemo nezadovoljstvo politikama koje zagovaraju daljnju fleskibilizaciju rada, otpuštanja, prebacivanja posljedica krize isključivo na radnička leđa. Nezadovoljni smo i institucijama koje zatvaraju oči pred kriminalom i lopovlukom koji se događao i događa se u našem dvorištu – kaže potpredsjednik Sindikata TOKG-a Nenad Leček. Od poslodavaca očekuje da radnicima koji žele sudjelovati u prosvjedu to i omoguće.

Prosvjed počinje u 9.30 sati ispred MTČ Tvornice čarapa u stečaju.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
babica5
10:35 05.03.2012.

Za koga se ide prosvedovati-Za sindikate???????? sindikat je politička stranka koja se klanja močnicima i radi dil ispod stola sa todorićima ,kerumima,i inima....,a sve za svoje dobro,da vođe mogu dobivati dobre plaće,te kojekavi sitni klošari-nazovi sindikalni povjerenici,fujjjjjjjjjjj Ostavite se ženana i \"njihovih prava\" odvratni ste

CA
campa
15:10 05.03.2012.

Nevidim svrhu ovog prfosvjeda.Valjda se je trebalo prosvjedovati onog m omenta kad vlasnica radnicima nije isplatila tri i i možda više plaće i kad ih je plačala Todoričevim bonovima iak,o je platežno sredstvo u Hrvatskoj kuna.Zar se je čekalo daa tvornica čarapa završi u stečaju i tek onda da se iznesu statistički podaci o nezaposlenosti i informacije o cijeni potrošačke kmošarice na ovim prostorima.Sindikati su na ovim prostorima potpuno zakazali i vidno se svrstali na stranu poslodavaca i njihovog upitnog poslovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije