Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv premijerki

Sindikat HAC-a: Povucite odluku o zabrani isplata uskrsnica

stanić hac
Igor Kralj / Pixsell
05.05.2010.
u 16:05

- Prava je istina da HAC nije podmirio svoje obveze. Od ožujka 2010. duguje svojim radnicima oko 2,9 milijuna kuna jer im nije isplatio uskrsnice.

Povucite svoju jednostranu nezakonitu odluku o zabrani isplata uskrsnica i dopustite upravama da se pridržavaju kolektivnih ugovora, pozvao je premijerku Jadranku Kosor Mijat Stanić, predsjednik sindikata HAC-a.

On upozorava kako je netočna premijerkina izjava izrečena na Danu poduzetnika, kada je rekla da je HAC podmirio sve svoje obveze.

- Prava je istina da HAC nije podmirio svoje obveze. Od ožujka 2010. duguje svojim radnicima oko 2,9 milijuna kuna jer im nije isplatio uskrsnice - ističe M. Stanić i dodaje da su radnici pokrenuli više od 2100 tužbi (od 2908 ukupno zaposlenih) pa bi trošak uskrsnice mogao višestruko porasti.

- Zbog toga bi netko morao odgovarati, ili vi koji ste svojom naredbom suspendirali odredbu kolektivnog ugovora koja obvezuje HAC na isplatu uskrsnica, ili uprava HAC-a koja vas je poslušala - kaže se u otvorenom pismu sindikalca premijerki.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jadniste
18:05 05.05.2010.

@esmeron naravno da ti vrijedi al kad si glup da se izboris za njega.....ti si potpisao ugovor o kreditu s bankom aj ga nemoj ispostivat :D a btw ako ti vlada ne postiva socijalna prava zajamcena ugovorom tuzi ju crvenokosojj papigi avbersek :D

ES
esmeron
17:50 05.05.2010.

Ako ja u zdravstvu neću dobiti božićnicu niti regres zašto bi oni koji su leglo korupcije, nepotizma, zapošljavanja po vezama i mitom. Ako njima vrijedi kolektivno vrijedi i meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije