Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat policije:

'Sindikat bez reprezentativnosti ne može organizirati štrajk'

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.11.2019.
u 18:37

Dodaju da kao i do sada, nastavljaju koristiti svoju pregovaračku snagu u pregovorima s poslodavcem

Sindikat policije Hrvatske (SPH) odbacio je danas tvrdnje da bi se “reprezentativni sindikati trebali uključiti u nepromišljeni štrajk policajaca u organizaciji jednog malobrojnijeg sindikata”, ističući da sindikat bez reprezentativnosti ne može organizirati legalan štrajk.

“Osnovica i iznos plaće policajaca regulirani su kolektivnim ugovorom, a Zakon o radu jasno propisuje kako zbog izmjena istog pozivati na štrajk imaju pravo samo sindikati kojima je utvrđena reprezentativnost. Sindikat policije Hrvatske i dalje zadržava svoje pravo na industrijsku akciju pa i štrajk, kao što smo štrajkali i prosvjedovali kad god je to bilo potrebno. Ali o tome ćemo sami odlučiti u skladu s našim internim ustrojem i povjerenjem koje nam je dalo naše članstvo, najbrojnije u državnim službama”, objavio je SPH na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da kao i do sada, nastavljaju koristiti svoju pregovaračku snagu u pregovorima s poslodavcem.

“Do sada smo uspjeli vratiti pojedina prava izgubljena za mandata ranijih vlada te dalje radimo na poboljšanju materijalnog statusa policijskih službenika”, ističu u SPH. Nereprezentativni Sindikat policijskih službenika prethodno je podržao štrajk prosvjetara i najavio štrajk policajaca, prozivajući reprezentativne sindikate da “samo kimaju glavom i potpisuju što im se ponudi”.     

Komentara 2

FE
fefellerunt
19:44 19.11.2019.

ne razumijem ove sa državnog korita, pa ako im je teško na državnom koritu neka idu u privatni sektor, odu van , tamo će se cjeniti njihove sposobnosti.

DU
Deleted user
22:14 19.11.2019.

Javlja se Jagić koji radi samo u svom interesu.Samo mi nisu jasni ti Policajci kažu potplaćeni ali da dozvole da ih jedan čovjek drži na uzdi i neda im prosvjedovati svaka vam čast.Kad ste takvi trebam vam još i uzeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije