Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Sindikalna povjerenica razljutila dio roditelja: 'Znamo mi puno o svakome od vas'

Štrajk
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
07.11.2019.
u 18:07

Spornu objavu na Facebooku proslijedili su javnosti zgroženi roditelji koji ističu da je nečuveno da javna osoba koja uz to i predaje njihovoj djeci iznosi takve navode

Sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja župske škole profesorica Davorka Bronzić na svom Facebook profilu odlučila je iznijeti svoje stajalište o štrajku u školama te je tom prilikom poslala poruku ministrici Blaženki Divjak, ali i roditeljima učenika koji više nemaju razumijevanja za štrajk. Dio roditelja riječi koje im je uputila Bronzić su protumačili kao prijetnju.

Spornu objavu proslijedili su javnosti zgroženi roditelji koji ističu da je nečuveno da javna osoba koja uz to i predaje njihovoj djeci iznosi takve navode, piše Dubrovački dnevnik. U prvom dijelu objave profesorica je prozvala ministricu.

- Baš slučajno danas ministrica šalje obavijest o nadoknadi.. Znači li to, draga ministrice, da je štrajk gotov i da ste spremni ispuniti naše opravdane zahtjeve? Ako je tako, odlično, idemo raditi dalje, sretni i zadovoljni. Ako nije, e onda ste u problemu, jer štrajk ide dalje. A Vaš je posao, draga ministrice, Vaš i Vaše Vlade, da organizirate rad, ispravite nepravdu i stanete uz svoje ljude. Što ste mislili, da ćemo odraditi sve što ste zamislili ove godine bez adekvatne podrške i pripreme, a za iste novce? Mi prosvjetari jesmo malo blesavi, ali baš toliko nismo - napisala je Bronzić, a onda se osvrnula i na roditelje koji kritiziraju sindikate zbog štrajka.

- A dragi roditelji, oni koji pišete svakakve komentare o nama i našem radu, sjetite se da su vaša djeca i naša djeca. Znamo mi puno o svakome od vas, i više nego bi vi to htjeli i željeli - napisala je Bronzić dodajući da bi bilo bolje "da umjesto što blate učitelje po društvenim mrežama radije provedu vrijeme s djecom u šetnji ili čitanju".

No s obzirom da i dalje ima onih roditelja koji ih podržavaju u njihovoj borbi, za kraj se obratila upravo njima zahvalivši im na potpori.

- Ne brinite, sve mi stignemo - poručila je Bronzić.

 

Ključne riječi

Komentara 35

VL
vlatx
20:43 07.11.2019.

I što je učiteljica krivo napisala? Djeca su male spužve i sve prenose osobi od povjerenja u ovom slučaju učiteljici s kojom provode više vremena nego s roditeljima. Najglasniji roditelji sigurno imaju veliki osjećaj krivice jer su djeca sigurno otkrili puno tajni za koje bi trebali znati samo roditelji:-)

Avatar Pjegavi
Pjegavi
19:58 07.11.2019.

Stoka sitnog zuba

DV
dvorskaluda
18:29 07.11.2019.

Čovječe, pa uz naslov i uvod, čovjek bi pomislio da se gospođa zalagala za uvođenje neonacističke stranke, ili da se bacala po podu od jada kao neki tzv. ..neki. Naravno da znaju svašta; pa djeca iskreno pričaju o svemu što vide, čuju i dožive. Pogriješila je što je to spomenula, jer je za štrajk nevažno. Ali štrajk je opravdan, ako gospođa i nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije