Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uLJANIK GRUPA

Sindikalci očekuju konačni odgovor: 'Želi li Vlada hrvatsku brodogradnju!?'

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
28.12.2018.
u 11:30

I predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Siniša Kosić očekuje od sastanka pojašnjenja vezano za moguća rješenja

Predstavnici sindikata očekuju na sastanku u Ministarstvu gospodarstva konačno odgovor na pitanje želi li Vlada hrvatsku brodogradnju ili ne želi, izjavio je u petak uoči sastanka o budućnosti brodogradilišta "Uljanik" i "3. maj" Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

"Očekujemo danas da konačno i ministar Darko Horvat i Vlada se odluče žele li hrvatsku brodogradnju ili ne žele, jer sve ovo dosad što smo slušali od Horvata djelovalo mi je kao čini, a da ne učini". izjavio je Novosel.

Istaknuvši kako su brodogradilišta Uljanik i 3. maj okosnica hrvatske brodogradnje i hrvatske industrije kazao je kako ne očekuje da će ta dva brodogradilišta funkcionirati kao do sada, ali da je uvjeren da mogu funkcionirati po jednom novom modelu.

"Definitivno mogu funkcionirati po jednom novom modelu, po modelu strateškog partnerstva, po modelu većinskog vlasnika, da se grade brodovi koji su konkurentni kako na svjetskom tako i europskom tržištu", istaknuo je Novosel.

Osvrnuo se i na moguće pokretanja stečajnog postupka za 3. maj pojasnivši kako Trgovački sud ima rok od tri mjeseca da pokrene ili ne pokrene stečaj. "U sljedećih 30 dana je doista krajnji rok da Vlada sve učini i kaže je ili pronašla strateškog partnera ili strateškog partnera nema", poručio je Novosel.

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika u Puli

I predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Siniša Kosić očekuje od sastanka pojašnjenja vezano za moguća rješenja. O mogućem pokretanju stečajnog postupka 3. maja kaže da će sud na kraju odlučiti hoće li brodogradilište ići u stečaj ili neće.

"To je moguće sutra a moguće je i da se neće desiti, a ja vjerujem da se to i neće desiti, ali ako će se desiti, vjerujem da će se na području brodogradilišta 3. maj nastaviti brodogradnja, samo pitanje u kojem obliku", izjavio je Kosić uoči sastanka s predstavnicima Ministarstva gospodarstva.

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika i 3. maja u Zagrebu

Komentara 15

MA
marijaqwer
14:54 28.12.2018.

Nije pitanje želi li država brodogradnju, već može li brodogradnja zaraditi vlastite plaće??? Ako može neka zarade , ako ne mogu ključ u bravu

Avatar scubacro
scubacro
11:52 28.12.2018.

....ha ha ha.... naslov clanka je ludnica, to kao da prosjaka pitas dali zeli postati bogat..... jedno su zelje, a stvarnost je nesto sasvim drugo.... u hrvatskoj ne samo da nece vise uopce biti brodogradnje, nego nece moci vise biti nicega sto proizvodi gubitke. neshvatljivo je, ili su nasi gradjani totalno glupi i neupuceni. ne moze i nesmije drzava pomagati onome ko propada, jer nije fer prema dugima koji pozitivno posluju....pa nije to visa matematika, ili kvantna fizika da bi se moglo shvatiti....

ST
Startrack
14:53 28.12.2018.

"Sindikalci očekuju konačni odgovor: 'Želi li Vlada hrvatsku brodogradnju!?" Ovo je kad si rodjen u socijalizmju a i djeca ti vec genetski isprana od socijalizma. Zeli li Vlada brodogradnju? Jedino pitanje je zeli li svjetsko trziste hrvatsku brodogradnju. Takvo pitanjeanje je bilo postavljeno i u Svedskoj i Engleskoj prije trideset godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije