Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac izgubio živce

Sindičićevo svjedočenje prekinuto na suđenju Perkoviću i Mustaču: 'Prijetili su mi smrću, tjerali su me da se povučem'

vinko sindičić
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
05.07.2016.
u 11:59

Sindičić se predstavio kao samostalni poduzetnik i objasnio da je njegovo dosadašnje nepojavljivanje pred sudom plod brojnih pritisaka iz Hrvatske

Svjedočenje Vinka Sindičića pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu u procesu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača prekinuto je danas nakon što je predsjednik sudskog vijeća svjedoka, koji tvrdi da prima prijetnje smrću, upozorio da se smiri i odgovara na pitanja.

"Doveli ste me do ruba živaca svojim odugovlačenjem i nepojavljivanjem pred sudom. Umislili ste si da ste važan svjedok, važniji nego što jeste. Ali vi ste samo jedan dio u orkestru svjedoka u ovom procesu“, rekao je predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster obraćajući se Sindičiću na početku svjedočenja.

''Prijetili su mi iz Hrvatske''

Sindičić se predstavio kao samostalni poduzetnik i objasnio da je njegovo dosadašnje nepojavljivanje pred sudom plod brojnih pritisaka iz Hrvatske.

"Prijetili su mi smrću. Prijetnje su dolazile iz Hrvatske i bile su anonimne. Tjerali su me da povučem sve što sam dosad rekao. Na kraju su me intervjui gospodina (odvjetnika Ante) Nobila, koji me stalno proziva kao Udbina ubojicu, ponukali na to da ovdje svjedočim“, rekao je Sindičić.

"Mustač je bio politički kadar i održavao je kontakt s Centralnim komitetom. Perković je bio operativac. Tko je u Centralnom komitetu odlučio, ne smijem reći jer se bojim za svoju sigurnost“, rekao je Sindičić i dodao da ga i danas proganja "komunistička partija tj. SDP".

Sindičić je u povišenom tonu poručio da ga "sada i ovdje" mogu uhititi, ali da on ne želi otkriti imena osoba koje su dale naredbu za ubojstvo Đurekovića. Nakon toga je sudac Dauster prekinuo suđenje dajući svjedoku priliku da se sabere i prekinuo je suđenje na deset minuta.

Komentara 12

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:48 05.07.2016.

Ma nije moguće da su "napredni" i "urbani" Milanović, Nobilo, Pupy i ostala ekipica prijetili nekome.... oni to onako šusmki sjekira u glavu i proglase te ustašom.....

Avatar nekakav
nekakav
12:37 05.07.2016.

pa to jako odudara od slike medija o nobilu, koji se smješka i sudu podastire neoborive dokaze o nevinosti svojih štićenika. eh, što nas briga tko je iz jugoslavenskih službi i politike dao ubiti tamo nekog direktora jugoslavenske firme. a a trebalo bi nas, ne. jer ista ekipa i dalje iz sjene i pozadine upravlja našim životima. sva sreća da sad jako slabo vide i slabo čuju. al, kao i na kumu (filmu), uklanjaju se i djeca protivnika, jer će mali odrasti i poželjeti se osvetiti.

BE
beitsche
12:55 05.07.2016.

Ma nerade udbasi tako prljave igre,pogledajte samo zokija ,stave etiketu postenom covjeku pa dok taj dokaze da su to lazi prosla baka sa kolacima ,a nas narod ima pamcenje jednog komarca pa guta sve te SDPovske fore ko magare sijeno,,zaduzi nas ko grcku al opet ga planiraju stavit za premijera,,hahah prodavac usisavaca kao primijer ..pa to nema ni u burundiji,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije