Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabrojao i mane

Sinčić o Tuđmanu: Sjajno je odradio ulogu u stvaranju države

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
24.12.2014.
u 17:24

Sinčić smatra da je Tuđman "katastrofalno odigrao s pretvorbom i privatizacijom i s pljačkom u kojoj je pokraden hrvatski narod".

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida u Rijeci je je komentirao ulogu prvog predsjednika Franje Tuđmana u stvaranju Hrvatske.

Siničić je kazao da je Franjo Tuđman "odradio sjajnu ulogu u organiziranju i stvaranju države u Domovinskom ratu", ali i dodao da "koliko god je odigrao tu ulogu sjajno, toliko je katastrofalno odigrao s pretvorbom i privatizacijom i s pljačkom u kojoj je pokraden hrvatski narod".

Heroji društva

Na pitanje je li Tuđman imao više dobrih ili loših strana, Sinčić je kazao da će o njemu morati suditi nova generacija.

Podršku mu je na riječkom Korzu dala Slavica Šota iz riječkog Pokreta otpora. Sinčić je kazao da će, kada postane predsjednik, ljudi koji se bore protiv korupcije biti "heroji društva". 

>>'Pomilovat ću sve one koji se nalaze u zatvoru zbog konoplje'

>>Sinčić i Klemm: Prvi i zadnji put sreli smo se kod šatora u Savskoj

Komentara 93

VU
vuvuzele25
17:42 24.12.2014.

Tuđman ne može sam biti kriv za privatizaciju i pretvorbu. Odrastao je u socijalističkom sustavu, i u komunističkoj diktaturi, tako da je Hrvatska 1990-ih bila u vrlo dobrom stanju u odnosu na to kako je mogla biti. Naravno, radio je greške, kao i svi ljudi, a posebice političari, ali je napravio puno više dobroga nego svi njegovi nasljednici (i premijeri i predsjednici) zajedno

Avatar Maryo
Maryo
17:54 24.12.2014.

Hvala ti Sincicu, istina sto si rekao ono što mnogi hrvatski građani žele čuti a i u vezi Tuđmana i ja ti skidam kapu i DAJEM TI SVOJ GLAS 28.12. Pozdrav iz Istre..

FU
fulmar
23:40 25.12.2014.

Vise ucit manje govorit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije