Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN ZA GENOCID

Sin zločinca Mladića otkrio: 'Otac mi je u kritičnom stanju, ima unutarnje krvarenje'

Ratko Mladić uložio je žalbu na presudu
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
09.06.2020.
u 23:27

Podsjetimo, Mladić je 2017. godine optužen za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti na području BiH te za još niz točaka koje uključuju ratne zločine na području Republike Hrvatske.

Ratko Mladić (77), osuđeni srpski ratni zločinac koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u Haagu, nalazi se u teškom stanju, piše Kurir. 

Prije dva mjeseca imao je operaciju debelog crijeva nakon čega se njegovo stanje pogoršalo te i dalje, tvrdi njegova obitelj, ima unutarnje krvarenje.

Njegov sin Darko Mladić rekao je za srpske medije da su mu se nakon operacije debelog crijeva pojavile komplikacije, ali u Haagu cijeli slučaj nisu shvatili dovoljno ozbiljno, tvrdi on.

- Moj otac je jako loše. Naši liječnici smatraju da ima unutarnje krvarenje i da ga tamo ne liječe na pravi način. Loša mu je krvna slika, hemoglobin je u crvenoj zoni, prema nekim parametrima, kako su nam objasnili, svega 4,4 što je alarmantno. Nismo dobili nikakve dokumente o njegovom zdravstvenom stanju, niti poduzimaju adekvatne mjere za njegovo liječenje. General je slab, iscrpljen i mi se bojimo najgoreg ishoda, on je kritično - naveo je Mladić.

Još u veljači je na navodnom Twitter profilu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković isplivala informacija kako je Mladić preminuo u zatvoru, ali riječ je bio o lažnom profilu.

Podsjetimo, Mladić je 2017. godine optužen za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti na području BiH te za još niz točaka koje uključuju ratne zločine na području Republike Hrvatske.

Komentara 5

PE
Perspektivan
23:53 09.06.2020.

Koga briga!?

VE
Velebiensis
23:56 09.06.2020.

Nije li to možda pokušaj Srbije (i haškoga suda) da Mladića oslobodi "radi bolesti" kao i Šešelja?

DU
Deleted user
09:23 10.06.2020.

Da i...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije