Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin u zadru

Sin poznatog liječnika s prijateljem optužen za silovanje; 'Bila sam u šoku'

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
22.11.2018.
u 13:52

Mladići su uhićeni 31. srpnja kad su privedeni sucu istrage koji im je odredio jednomjesečni zatvor

Zbog sumnje da su zajedno silovali 22-godišnju Zadranku, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv dvojice Zadrana u dobi od 21 i 22 godine. Mladići su uhićeni 31. srpnja kad su privedeni sucu istrage koji im je odredio jednomjesečni zatvor.

Prema policijskoj kaznenoj prijavi, 21-godišnjak osumnjičen je za dva kaznena djela, spolni snošaj bez pristanka i teško kazneno djela protiv spolne slobode počinjeno "zajedno s jednim ili više počinitelja, pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji". Za to drugo kazneno djelo optužen je i 22-godišnjak. Jedan od optuženih je sin poznatoga zadarskog liječnika.

Za Slobodnu Dalmaciju djevojka je ispričala što se te noći dogodilo. Kaže da su je dvojica muškaraca silovala u automobilu. Te večeri popila je tri pića. Kazala je i da joj je netko ubacio nešto u piće.

– Cijeli mi se svijet vrtio, nisam mogla vjerovati da mi je to od tri pića. Počelo mi se povraćati – ispričala je.

– Kad sam se malo umirila, rekla sam mu da želim ići kući, a on je predložio da nas odveze njegov prijatelj koji je s crnim Subaruom čekao u Foši. Pristala sam, no on je rekao da prije toga mora nešto napraviti. Uzeo me za ruku i nije me više puštao. Jedva sam stajala na nogama.

Odvukao me u Kapetanski park i prislonio uz prvo stablo. Htjela sam se maknuti, no on me opet povukao na stablo. Bila sam izvan sebe. Čula sam kako otvara zatvarač na hlačama, htjela sam se okrenuti i otići, ali on me uzeo za bokove i privukao sebi...
Trajalo je kratko, nisam bila svjesna sebe. Bila sam u šoku, paralizirana. Možda sam trebala vikati, udariti ga, ali nisam imala snage ni za što, a on je to iskoristio – ispričala je, između ostalog, djevojka (22).

Ključne riječi

Komentara 22

DO
domxerex
14:29 22.11.2018.

Mislim da su te kazne za silovanja već postale smiješno male i da tu ne pomaže ni IK već malo represivnije ponašanje pravosuđa i okoline. Trebalo bi objaviti sve da svi znaju i nakon 10 godina da ga prepoznaju i reknu mu tko je i što je činio i da snosi posljedice tog čina. Neka drugi razmisle kada vide što se njemu događa, možda bude manje nasilnika. Osim toga, te nasilnike treba lijepo preko NATO-a izvoziti kroz kaznene bojne u mirovne misije diljem svjeta. NEka ginu budale i dripci a ne pošteni dečki. U 3.g.br. smo imali kaznenu bojnu koja je obavljala zadatke sa povećanim rizikom. Pa kada imaju višak hormona i energije neka ih ispušu na neprijatelju.

Avatar navijač
navijač
14:19 22.11.2018.

Ovo mi liči na antifašistički način ophođenja.

Avatar babas
babas
17:49 22.11.2018.

Doktorov sin nabavio tablete za silovanje? Ova je još dobro prošla,nju su samo dvojica silovali,pardon ,seksali bez pristanka. Na onoj Zadranki lani su se petorica izredali više puta i nitko nije završio u zatvoru,jer je sud odlučio da nije bilo silovanja,već samo seksa bez pristanka. Došla doma sva potrgana i prljava pa joj majka zvala policiju,silovanje se gotovo nikada ne prijavljuje zbog sramote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije