Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC ŽELI ODGOVORE

'Sin mi je umro nakon operacije krajnika, sad kažu da je srce?!'

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.11.2019.
u 11:57

Dao sam im rok od osam dana i želim odgovore na pitanja, a ako ih do tada ne dobijem, znam što mi je raditi, kazao je

Dana 5. rujna Renato Miškov preminuo je nakon operacije krajnika u šibenskoj bolnici, koja je kasnije donijela mišljenje kako je mladić preminuo zbog embolije pluća. Čak 50 dana nakon njegove smrti Povjerenstvo Ministarstva zdravstva navelo je kako je uzrok smrti maligna srčana aritmija. Shrvani otac sada ima prigovor i 27 pitanja koja je uputio ministru Milanu Kujundžiću.

- Nakon punih 50 dana dobio sam mišljenje Povjerenstva ministarstva zdravstva koje se potpuno razlikuje od mišljenja Povjerenstva šibenske bolnice?! Uz to, nama je patologinja šibenske bolnice rekla kako Loressante nije umro od srca, a Povjerenstvo sada tvrdi da jest. Osim toga, u dokumentu Ministarstva nalazi se nekoliko potpuno netočnih informacija, od one kada je moj sin popio predmedikaciju do vremena kada je operacija počela i završila - kazao je ogorčeni otac, prenosi 24sata.

Dodaje i kako je dokument 'obična prepiska nalaza  šibenske bolnice, i uz to pun pogrešnih podataka'.

- Dao sam im rok od osam dana i želim odgovore na pitanja, a ako ih do tada ne dobijem, znam što mi je raditi. Nakon operacije medicinske sestre uopće ga nisu obilazile, i o tome bruji cijela šibenska bolnica, kao i tome da su liječnici urlali na njih zašto mu nisu mjerili životne funkcije nakon operacije - ispričao je otac preminulog mladića.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
12:17 20.11.2019.

Na žalost, ljudi ne shvaćaju da svaki uvod, boravak i izlazak iz anestezije predstavlja smrtnu opasnost, u određenom promilu slučajeva - neovisno o vrsti operativnog zahvata koji se izvodi. Počevši od operacija oka pa nadalje... I svakome se može zbiti da usne na op. stolu i nikad se više ne probudi. Otac bi prije medijskih napada i tužbe trebao se posavjetovati s nekim od uglednih anesteziologa i specijalista uho, grlo, nos jer takvi slućajevi nisu rijetkost ni drugdje u svijetu.

VO
vorda400
12:44 20.11.2019.

Mislim da netko nije odradio dobro pripremu npr anesteziolog ali svaki takav zahvat pod anestezijom ima rizik da nešto ode po zlu ja sam operirao koljeno i operacija je prošla bez problema sve odrađeno vrhunski a par dana nakon nje doktorima je bilo bitnije stanje mojih žila zbog tromboze nego u kakvom je stanju koljeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije