Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA?

Gradonačelnikov sin primljen na osposobljavanje i postao gradski referent za informiranje

Dražen Srpak
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
23.02.2016.
u 23:30

– Trebao nam je netko za pomoć u sređivanju arhiva, pa je u natječaj dodan i točno određen smjer, objašnjava gradonačelnik Srpak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je nakon anonimne prijave postupak protiv gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka (HDZ). Sporno je primanje na stručno osposobljavanje njegova sina na poslovima gradskog referenta za informiranje početkom ožujka 2015. Natječaj je bio objavljen na temelju plana prijama za 2015. koji je donio gradonačelnik osobno, a od svih prijavljenih kandidata jedino je njegov sin zadovoljio uvjet da se na godinu dana zaposli osoba koja je po struci medijski tehničar. Grad je od prosinca 2010. do lipnja 2016. na stručno osposobljavanje uzeo 30 osoba, a na poslovima referenta za informiranje od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015. radila je žena zaposlena preko natječaja na kojem se kao uvjet tražila srednja stručna sprema, da bi prošle godine, u novom natječaju, bio pridodan i točno određeni smjer. Povjerenstvu je to bilo dovoljno da pokrene postupak utvrđivanja je li Srpak prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Moje dijete ima pravo na stručno osposobljavanje kao i sva druga djeca, zašto bi morao biti zakinut? To, uostalom, nije zapošljavanje, nego mjera HZZ-a. Trebali smo osobu koja zna raditi s računalom jer sređujemo pismohranu – kaže za Večernji list Srpak.

Zašto je, pitamo, u natječaju dodana i određena struka?

– Trebao nam je netko za pomoć u sređivanju arhiva, pa je dodana i struka. Moglo se na natječaj javiti deset medijskih tehničara – kaže gradonačelnik. Kako doznajemo, njegov sin je prije mjesec dana otišao iz Gradske uprave.

Dao je otkaz i traži si posao – napominje Srpak.

>> Prijavili smo Borisa Vujčića za mogući sukob interesa jer je bio na konferenciji u Kitzbühelu

>> Sud potvrdio da je Zlatar Violić bila u sukobu interesa zbog Autografa

Komentara 9

CR
crocro
06:18 24.02.2016.

Sve je to unutar koncepcije "imati će te pakao".

IP
ispeci.pa.reci
07:20 24.02.2016.

i tako sve počinje kao i u svim segmentima društva. žalosno

Avatar think pink
think pink
09:07 24.02.2016.

partija a-de-ze po starom... rodijaci i jarani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije