Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili u bolnici

Simptomi upale kod 15 djece u New Yorku povezani s koronavirusom?

New York u jeku pandemija koronavirusa
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
05.05.2020.
u 23:51

Pacijenti u dobi od 2 do 15 godina hospitalizirani su između 17. travnja i 1. svibnja i svi su imali temperaturu, kožni osip i bolove u trbuhu, uz povraćanje i proljev, priopćile su gradske vlasti

Petnaestak djece primljeno je ovih dana u bolnicu u New Yorku sa simptomima upalne bolesti koja se može povezati s koronavirusom, priopćila je gradska zdravstvena služba.

Pacijenti u dobi od 2 do 15 godina hospitalizirani su između 17. travnja i 1. svibnja i svi su imali temperaturu, kožni osip i bolove u trbuhu, uz povraćanje i proljev, priopćile su gradske vlasti.

Njihovi su simptomi bili slični simptomima Kawasakijeve bolesti, upalne bolesti od koje najčešće obolijevaju djeca do pete godine života i simptomima sindroma toksičnog šoka, povezanog sa stvaranjem otrova kao reakcije na bakterijsku infekciju.

Sva su djeca trebala pomoć zbog otežanog disanja ili otežanog rada srca, a neka  zbog oboga.

Postupak liječenja pacijenata uključivao je aspirin i nijedno dijete nije umrlo.

Čelnica zdravstvene službe grada New Yorka Oxiris Barbot rekla je da nije utvrđena nikakva veza između te bolesti i koronavirusa.

Četvero djece među njima bilo je na testiranju pozitivno na koronavirus a šestero ih je imalo protutijela.

VIDEO Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka.."

"Nismo sigurni o čemu je riječ", rekla je na dnevnoj tiskovnoj konferenciji gradskih vlasti. "Svakim danom doznajemo više informacija o tome kako covid-19 djeluje".

Premda broj slučajeva nije velik u usporedbi s brojem zaraženih koronavirusom u New Yorku, gradonačelnik Bill de Blasio je ocijenio da je "dovoljan (...) da bismo se zabrinuli".

Zdravstvene vlasti su dale do znanja da bi oboljelih moglo biti puno više a da su prijavljeni samo najteži slučajevi.

Nekoliko sličnih slučajeva zabilježeno je nedavno u Europi, uglavnom u zemljama koje su najteže stradale od koronavirusa.

Ako se ne liječe, Kawasakijeva bolest i sindrom toksičnog šoka mogu u nekim slučajevima završiti fatalno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije