Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIŽEK EKSKLUZIVNO ZA VEČERNJI

'Simpatično mi je to što rade Vučić i Plenković, a sad ću vam reći nešto što se neće svidjeti nekima u Sarajevu'

18.01.2022.
u 18:29

'Što se tiče vanjske politike, Slovenija je sada lošija od Hrvatske jer je vaš premijer Plenković ipak umjereno desni, on pazi da ne gubi kontakt s američkim demokratima, Macronom itd., a novi blok u Sloveniji je, što se tiče bivše Jugoslavije, budimo otvoreni, Dodik, Republika Srpska, Vučić. To je ta nova osovina iza koje stoji plan konačnog raspada Jugoslavije. Ja sam protiv toga, brinu me umjetne granice. Recimo, neka Srbi imaju Republiku Srpsku, neka Hrvatska dobije Hercegovinu...', govori u intervjuu Večernjem listu Slavoj Žižek, slovenski filozof, osvrčući se i preciznije na komunizam koji zaziva.

Ključne riječi

Komentara 56

IM
Immanuell
19:18 18.01.2022.

Her Žižek, Jugoslavija je daleka prošlost i neće se ponoviti. Koliko god imali zajedničkog u mentalitetu, ipak se previše razlkujemo. Pozitivno je što govorimo gotovo istim jezikom i ne trebamo prevoditelja. Svi imamo neovisne države i sad se trebamo gombatiti s time, a ne razmišljati o utopijama koje su se pokazale fatalnima.

Avatar gulag
gulag
19:32 18.01.2022.

Taj Žižek, to je jedno obično mlataralo i luperdalo. Njegova mlaćenja prazne slame ne vrijede pol pišljiva boba. Što ga uopće zovete na tribine....

DU
Deleted user
19:19 18.01.2022.

Da nije smiješno, bilo bi zastrašujuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?