Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Šimonović u New York tek kad se otvori 23. poglavlje

Ivan Šimonović
Autor
Ivanka Toma
01.06.2010.
u 18:04

Optimizam je veći nakon razgovora s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom na Brijunima. Njih dvojica tamo nisu razgovarala samo o topničkim dnevnicima nego i o sankcioniranju i sprečavanju zločina i drugdje po svijetu.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović odgodio je odlazak u New York i preuzimanje dužnosti pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava jer želi dočekati otvaranje pregovora u poglavlju 23 – Pravosuđe i ljudska prava. Šimonović je prilično uvjeren da bi se pregovori mogli otvoriti potkraj mjeseca.

Optimizam je veći nakon razgovora s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom na Brijunima. Njih dvojica tamo nisu razgovarala samo o topničkim dnevnicima nego i o sankcioniranju i sprečavanju zločina i drugdje u svijetu.

U tim je razgovorima, u kojima je Šimonović nastupao s nove funkcije u UN-u, sudjelovao i američki veleposlanik za ratne zločine Stephen Rapp.

Nova Šimonovićeva funkcija ipak je cijeloj stvari dala nov kontekst i drugu dimenziju, što pridonosi optimizmu da će se pregovori ipak otvoriti.

Komentara 9

ST
standup
18:44 01.06.2010.

eko,...Serbi su zbrisali..., i sada su im krivi, neki nepostojecí dnevnici ...?

NE
nenek666
18:50 01.06.2010.

Znaći poslije raspada EU,

KU
kumajela
18:09 01.06.2010.

Živio ledo - hrvatski proizvod! Dolje sladoledari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije