Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽALILA SE Tužena Anette Šimić, supruga kardiokirurga odbjeglog zbog osude za mito

'Šimićevi već dvije godine nemaju novca!'

12.03.2009.
u 18:20

RIJEKA – Ne, ne, stalno se mene proziva u novinama, ali moj ugled stjecan godinama neće nitko kaljati. Ne, ne pristajem na mirenje – bila je danas u sudnici riječkoga Općinskoga suda odlučna Ljerka Krajnović, nekadašnja rukometašica, poznata kao USKOK-ova pouzdanica i glavna svjedokinja u slučaju kardiokirurga dr. Ognjena Šimića, nepravomoćno osuđenog zbog primanja mita.

Ni suprotna strana, Šimićeva supruga Anette Šimić, koju je Lj. Krajnović tužila za klevetu, nije bila za mirenje. Čak je prije nego što je Lj. Krajnović odbila mirno rješenje spora rekla da misli kako “ima dokaz da ona laže”, nakon čega je bilo posve jasno da nema pomirbe.

“To je uhođenje!”
Anette Šimić u svojim pismima javnosti i Županijskom sudu, dok se 2006. vodila istraga protiv njena supruga, za Ljerku Krajnović tvrdi da je “sagradila konstrukciju laži”, da je nepouzdan svjedok i marioneta u nečijim rukama, zbog čega ju je Lj. Krajnović tužila. No, Anette Šimić, čiji je suprug u međuvremenu nepravomoćno osuđen te je pobjegao u Sarajevo, dva se puta, bez opravdanja, u rujnu i studenome prošle godine, nije pojavila na ročištu u Općinskom sudu.

Ali, imala je vremena ponovno se pismom obratiti javnosti i Općinskom sudu tvrdeći da Lj. Krajnović “već dvije godine gnjavi obitelj Šimić” i da je to kazneno djelo uhođenja. Danas, s kovčegom i aktovkom, Šimićeva je supruga napokon stigla, ali rasprava zbog njena lošeg hrvatskog, odnosno mješavine s njemačkim, nije održana.

Put je trošak
– Imam obveza, put je trošak, Šimićevi već dvije godine nemaju novca, a imam papire da u Hrvatskoj mogu biti još nekoliko dana – kazala je A. Šimić, no “zaradila” je samo još jedno sutkinjino upozorenje.

– Vi ste ovdje okrivljenica i morate se odazvati sudu, upozoravam vas da ćete, ako ne dođete, biti privedeni – kazala je sutkinja Barbalić-Biasol.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije