Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u mostarskoj bolnici

Šimenc nakon nesreće: Umalo sam završio kao Dražen

šimenc
Foto: Stojan Lasić
1/3
01.12.2014.
u 11:45

Dubravko Šimenc ne sjeća se trenutka same nesreće

Umalo sam završio kao Dražen – govorio je Dubravko Šimenc na telefon u trenutku dok smo ulazili u njegovu bolesničku sobu u SKB-u Mostar. Prisjećao se legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića koji je tragično stradao u prometnoj nesreći. Nije bio daleko od istine! Proslavljeni hrvatski vaterpolist ozlijeđen je u teškoj prometnoj nesreći na Blidinju u BiH u petak. Zadobio je ozljede glave, iščašeno rame na kojem je pukla tetiva.

Ali kaže da je dobro prošao. Samo dva centimetra dijelila su ga od sigurne smrti. Upravo toliko je nedostajalo da mu glavu zakači kamion u koji su udarali. Upravo toliko je nedostajalo da ova priča ima tragičan kraj.

– Ničega se ne sjećam. Samo znam da smo bili u samostanu kod fra Petra Krasića. Krenuli smo u Čitluk na feštu u vinariji Andrija... Sjećam se samo da mi je cijela glava bila u krvi – govori nam Šimenc. S njim je u bolesničkoj sobi Željko Reljanović, njegov prijatelj koji je također bio u automobilu.

Prvi put na Blidinju

– Dudo (Dubravko Šimenc, op. a.) može ovo slaviti kao svoj novi rođendan. Svi možemo slaviti. Nismo išli više od 30-40 na sat. Tek smo bili izašli na cestu. Duga svjetla upalio je jedan golf. Kolega koji je vozio prigovarao je zbog toga. Jedan kamion pun drva bio je zaustavljen u našem voznom traku. A ovaj je do njega stao i pričali su nešto valjda. Prijatelj koji je vozio pokušao ih je izbjeći. Bočno smo udarili u kamion. Čuo se jezivi zvuk rezanja metala na našem automobilu. Oko nas noć, vjetar, sve je izgledalo kao scena iz filmova strave – prepričava nam Reljanović koji se, za razliku od Šimenca, sjeća detalja nesreće. Zavladala je panika. Oni koji su mogli, izašli su iz automobila. Među njima nije bio Šimenc.

– Dudo je ostao na prednjem sjedalu gotovo sat vremena, nismo ga mogli izvući. Strašno je bilo, ne dao Bog da se ikad ponovi. Curila je nafta, benzin, njega ne možemo izvući, ne znamo je li živ, može li se pomaknuti... Nismo ga ni pomicali, nismo znali je li ozlijeđena kralježnica – prisjeća se Reljanović.

Šimenc dodaje kako je pokušao micati nogama da vidi je li uopće pokretan. Kaže kako se ni zračni jastuci nisu otvorili, a priznaje da nije bio vezan.

– Imali smo sreću da je auto dobar, mitsubishi pajero. Da je bio manji auto, bilo bi puno gore. Na svu sreću, kičma nije bila ozlijeđena – nastavlja Šimenc. Neki momci priskočili su im upomoć. Sajlama su ih oslobodili iz automobila. Hitna pomoć iz 25 kilometara udaljene Jablanice došla je sat vremena nakon nesreće. S obzirom na to da je put u lošem stanju, Hitna pomoć i nije mogla ranije doći. Šimenc i njegovi prijatelji prevezeni su u SKB Mostar gdje im je pružena pomoć.

– Ruka nije pukla, ništa nije puklo od kostiju. Imam iščašenje ramena, pukla je neka tetiva. Ne bi trebalo biti nikakvih trajnih posljedica – optimističan je Šimenc. Optimistični su i liječnici. Nakon obavljenih pretraga, zaključeno je da nema unutarnjih krvarenja.

Šimenc nam je potvrdio kako će danas ili sutra biti prevezen u Zagreb na daljnje liječenje. Prvi put je proslavljeni vaterpolist išao na Blidinje. Kako kaže, nakon dugo vremena, ekipa s kojom je bio konačno je našla termin da posjete Hercegovinu. Bili su smješteni u prijateljevoj vikendici na Blidinju. Nakon ručka u Hajdučkim vrletima, krenuli su u vinariju Andrija, gdje se slavilo Andrinje.

Na kraju razgovora bilo je mjesta i za šalu.

“Čekam Baku, ali ga nema”

– Meni je žao što nismo do vinarije došli, kažu da je bila dobra fešta. Nadam se da će iduće godine biti drukčije. Doći ću opet. Puno ljudi zove, ali nemaju razloga da se brinu, sve će biti u redu. Ja sada čekam Baku (Blaža Sliškovića) da dođe, ali još ga nema. I dalje je neozbiljan – govori nam kroz smijeh Šimenc, dok njegov prijatelj Željko dodaje kako su “Dudi liječnici naredili mirovanje, ali još uvijek ih ne sluša”.

Šimenc je dodao i da veliku zahvalnost duguje ekipi Hitne pomoći u Jablanici, liječnicima Galiću, Repcu, Novaku koji su ih primili u bolnici, kao i medicinskim sestrama koje su uložile puno truda da bi pomogle njemu i njegovim prijateljima. Ističe da su svi oni obavili vrhunski posao te se nada da će ih sve vidjeti ponovno, ali na nekoj fešti u Hercegovini.

>> Šimenc ima prijelome, potres mozga i veliku ranu na glavi

Komentara 27

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
11:57 01.12.2014.

Dudo, brz oporavak želim, pa opet u akciju:)

ZU
zula
12:09 01.12.2014.

Drž' se, Dudo, sve ozljede će proći kada te cure doma izljube. :-)

Avatar nula
nula
13:39 01.12.2014.

Sad u Medjugorje pa se zahvali Gospi ( i tamo je vino super... )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije