Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgoda s autobusom

Silvija Soldo: Predsjednica mi se ispričala i ponudila zamjenski auto

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 22:16

Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji, tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja

Aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jučer Silviju Soldo, vozačicu kojoj je njezin autobus još u utorak predvečer u Malom Bukovcu, mjestu u Varaždinskoj županiji, oštetio automobil u kojem se u tom trenutku nalazilo i dijete, da bi zatim bez zaustavljanja napustio mjesto nesreće.

Njezin je stožer u međuvremenu pustio da se priča razvije u pravu PR katastrofu jer javnost o prometnoj nesreći nije doznala od njih, nego iz medija, u kojima je vozačica svjedočila kako je nakon nesreće sama nazvala policiju te kako je nitko iz Ureda predsjednice nije kontaktirao. Dan kasnije uslijedio je pokušaj sanacije štete, izjavom glasnogovornika kampanje Zoltana Kaboka da se predsjednica u trenutku nesreće nalazila u stražnjem dijelu autobusa, kao i on sam, te da osobno “nije osjetio nikakav udarac niti bilo što drugo što bi nagovješćivalo da se dogodila prometna nesreća”. Dodao je i da je “hvala Bogu, riječ samo o manjoj prometnoj nesreći s manjom materijalnom štetom”. U ime Kolinde Grabar-Kitarović izrazio je žaljenje i priznao kako je “izvjesno da su vozač i djelatnik predsjedničina osiguranja znali za lakšu prometnu nesreću”.

VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu

Vozačica zahvalila

Za obrazloženje zbog čega se povorka predsjedničke kandidatkinje nije zaustavila, nego je produžila svojim putem, novinare je uputio da se obrate MUP-u. A iz policije i MUP-a su objasnili da štićena kolona nikad ne staje ako se dogodi manja prometna nesreća. Zaustavlja se kasnije, na prvoj mogućoj lokaciji, kako je bilo i ovoga puta. Odluku osiguranja da unatoč nesreći nastave vožnju smatraju ispravnom. Ona to možda s aspekta sigurnosti štićene osobe i jest, no teško je razumjeti zašto se, ako predsjednica i nije smjela napustiti autobus i ako se autobus nije smio zaustaviti, nije posegnulo za nekim drugim rješenjem. Nije li, primjerice, netko iz izbornog tima Kolinde Grabar-Kitarović ili netko iz automobila u pratnji mogao ostati s vozačicom, ako ništa drugo, a ono da razmijene podatke i dogovore se o sanaciji štete. Ovako se javnost čitav jedan dan usred izborne kampanje zgražala nad bahatošću štićene klase koja se “ne mora zaustavljati ni ako nekog pregazi”.

Na kraju je u pohod oštećenoj vozačici došla sama Kolinda Grabar-Kitarović, ispričala joj se i ponudila zamjensko vozilo dok je njezino na popravku. Kako su nam kazali u njezinu izbornom stožeru, predsjednica bi zamjensko vozilo financirala iz vlastitog džepa, no Silvija Soldo joj je kazala da za to neće biti potrebe.

Oštećena vozačica je, čini se, predsjedničkoj kandidatkinji nakon isprike spremna oprostiti propust i kaže kako ne razmišlja o podizanju tužbe. Za RTL je ispričala kako joj se Kolinda Grabar-Kitarović “ispričala sto puta” te kako joj je rekla da je za nesreću doznala tek dan kasnije iz medija. Napravila bi, kazala joj je, sve da se autobus zaustavi da je znala da su joj okrznuli auto.

“Štićena horda”

No, očekivano, takmaci Kolinde Grabar-Kitarović jedva su dočekali ovakvo oklijevanje i nesnalaženje u odnosima s javnošću.
Miroslav Škoro je tako s druženja s građanima u Sesvetama poručio kako ne vjeruje u priču da se predsjedničina kolona nije smjela zaustaviti iz sigurnosnih razloga.

– Nema tog protokola da ne staneš kad ti autobus očeše nečiji automobil – kratko je poručio Škoro.

Puno žešći u ocjeni incidenta bio je Zoran Milanović, koji je nezaustavljanje autobusa nakon nesreće nazvao “bezobraznim postupkom, za koji nema opravdanja”.

– Oblijepiš svojim slikama autobus, natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji, a tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja – izjavio je Milanović, nazivajući izbornu kolonu Kolinde Grabar-Kitarović “štićenom hordom”. Samu činjenicu da se kandidatkinja vozi u autobusu oblijepljenom svojim fotografijama smatra “nepotrebnim i razmetljivim”, a budući da je jučer i sam bio u Zagorju, u Krapini, nije propustio poručiti: “Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom, u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom”, kaže Milanović.

VIDEO Predsjednički kandidati

Komentara 9

PI
pilkodebilko
22:41 12.12.2019.

Obzirom da se radi o hadezeovcima, 100% sam uvjeren da taj autobus služi za šverc migranata.

DO
doremifas
22:22 12.12.2019.

Eto vidite, ipak je Kolinda odgovorna za nesrecu ....

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:00 13.12.2019.

Radi se o mogućoj podvali službe koja se brine za zaštitu predsjednice. Služba je iz zadnjeg automobila u štićenoj koloni javila prometnoj policiji o prometnoj nesreći i bili su svjesni prometne nesreće. Ali prema izjavama predsjednice i njezinog glasnogovornika služba to nije javila nikome unutar autobusa. Razlozi mogu biti različiti a najgori je moguće podmetanje predsjednici kako bi ispalo ovako kako je ispalo. Sada kada uđe u autobus predsjednica se neće dobro osjećati jer je svjesna koliko je to ružna slika ostala vezana uz taj autobus. Uz nju je njezina osobna čuvarica, da nisu niti njoj to javili jako je čudno. Ekipa koja je oko nje nanijela joj je štetu. To u miru treba zamijeniti, jer koliko god predsjednica nekima nije draga ružno je ovako predsjednicu dovesti u situaciju za koju osobno i nije kriva. Što je bilo u glavama njezine pratnje, o čemu su razmišljali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije