Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško kazneno djelo

Bježao policiji pa mu u automobilu pronašli drogu, no pravi pakao su otkrili kada su stigli u njegovu kuću

silovanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.01.2019.
u 12:09

Uhićen je zbog bježanja policiji i oštećenja dvaju policijskih vozila, naknadno je kod njega pronađena droga, a na kraju je na površinu isplivalo i to da je obiteljski nasilnik i silovatelj.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 26-godišnjaka osumnjičenog da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode, nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prisile prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od svibnja 2015. godine u stanu i kući u okolici Varaždina u prisutnosti svoga sina omalovažavao, vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu i prijetio joj da će ju ubiti, a tijekom 2018. godine u više navrata ju je i silovao.

Uhićen je 6. siječnja ove godine kad na državnoj cesti između Selnika i Ludbrega nije zaustavio svoje vozilo na traženje policije koja je htjela provjeriti prevozi li predmete iz jednog kaznenog djela. Nastavio je vožnju i udario u dva zaustavljena policijska vozila. Jedan je policajac zadobio ozljede. U automobilu 26-godišnjaka pronađeno 67 grama materije nalik na marihuanu.

Daljnje kriminalističko istraživanje otkrilo je kakva je zapravo osoba. Policajci su mu stigli kući kako bi provjerili posjeduje li još droge ili druge predmete koji bi ga možda povezali s drugim kaznenim djelima. Razgovarali su s njegovom suprugom koja se pred policajcima slomila, piše podravski.hr. Istražiteljima je rekla kako jednostavno više ne može i opisala užas koji je zajedno s njihovim zajedničkim sedmogodišnjim sinom morala trpjeti.

Unatoč brojnim kaznenim djelima za koja ga se tereti, tužitelji su odlučili kako osumnjičenik ipak ne treba završiti iza rešetaka istražnog zatvora u Varaždinu.

– Državno odvjetništvo je odredilo osumnjičeniku mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – kažu u DORH-u.

Komentara 2

EL
elkomadante
13:04 14.01.2019.

droga se tamo slučajno našla ?

MA
Machak
13:38 14.01.2019.

Molio bi da se poveća proračunski iznos za zatvore - naravno da je jeftinije puštati na slobodi - uz tzv. "mjere opreza" nego strpati v rešt . ono prvo ne košta ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije