Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA ODRŽIVOST

Silom zakona s radom prestalo 45 posto obrtnika u Varaždinskoj županiji

Varaždin/Ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
16.04.2020.
u 15:30

Postignut je dogovor s Varaždinskom županijom koja će obrtnicima koji su prestali s radom zbog pandemije koronavirusa dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 3000 kuna, odnosno 5000 kuna za one koji imaju deset i više zaposlenih.

Zbog odluke o zabrani rada uslužnih djelatnosti, s radom je prestalo oko 45 posto ukupnog broja obrtnika na području Varaždinske županije, priopćila je Obrtnička komora Varaždinske županije.

- Iako su mjere Vlade značile pomoć i ohrabrenje, vrijeme je pokazalo da to nikako neće biti dovoljno za održivost obrtništva, da su neki obrtnici dovedeni na rub, gotovo u životnoj ugrozi zbog nedostatka prihoda i nemogućnosti rada. Zbog toga je Obrtnička komora Varaždinske županije donijela odluku o isplati jednokratne solidarne pomoći i to udruženo s pet svojih Udruženja obrtnika. U tijeku je prikupljanje zahtjeva, koji će se rješavati po skraćenom postupku - napominju u Komori.

Andrej Plenković: Donijet ćemo zakon koji će obustaviti ovrhu nad novčanim sredstvima

Postignut je dogovor s Varaždinskom županijom koja će obrtnicima koji su prestali s radom zbog pandemije koronavirusa dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 3000 kuna, odnosno 5000 kuna za one koji imaju deset i više zaposlenih. Priprema se i kreditna linija isključivo za obrtna sredstva u iznosu do 50.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije