Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži dom

Sila je zaslužila novi početak, svoju obitelj i ljubav udomitelja

Foto: Privatni album
1/6
08.06.2022.
u 18:17

Njezina bivša obitelj kupila ju je, bila je još štene, i pet godina živjela je s navikama koje imaju sretne šapice. A onda se našla u velikogoričkom skloništu

Sklonište nije i ne može biti dom niti jednom psu, tek privremeni smještaj na putu u bolju budućnost. Dok nekim psima boravak u skloništu nije problem, drugima jako teško pada. Među njima je i Sila, mješanka koja je prije kratkog vremena stigla u Sklonište za životinje Velika Gorica.

– Ponekad se pitamo jesmo li je zaista spasili ili smo je osudili na daljnju patnju? Sila pati u boksu, bez ljudi. Ona koja je bila uz ljude, slobodna. Možda smo je trebali ostaviti da i dalje luta, barem je bila slobodna. Jer ovo nije život ni za jednog psa, osobito Silu – kažu volonteri velikogoričke udruge Sigurna kućica koji joj pokušavaju pronaći dom ili barem privremeni dom. Čim se pojavila, dodaju, otvorila je jednu staru ranu, jer njene oči kao da su istu priču pričale, a saznali smo da je zapravo baš tako. Slična sudbina koja je zadesila predivnog i nikad prežaljenog Blekija zadesila je i nju.

– Vrtimo se u krugu tužnih sudbina, no u svemu tome svijetla je točka da ih se može promijeniti. I Sila je zaslužila novi početak, ljubav udomitelja i da opet bude dio nečije obitelji. Valjda je nećemo iznevjeriti – napisali su volonteri u svojoj objavi.

Sila ima pet godina, kažu, odrastala je u domu, dobra je, veličanstvena. Njezina bivša obitelj kupila ju je, bila je još štene, i živjela je s navikama koje imaju sretne šapice.

– U ovom boksu samo ta dva oka vidimo, a u njima taj izraz neshvaćanja razloga koji su je ovdje doveli i traženje nečeg za što bi se srce uhvatilo i nastavilo se nadati. Sila je predivna, ali bez doma, što joj to vrijedi – ističu.

Opisujući Silu kažu da vjeruje ljudima, slaže se samo s nekim psima, a ne slaže se s macama. Zato joj traže dom u kojem bi bila jedini ljubimac, upoznati je možete u sklonište. Dodatne informacije dobit ćete i na broj telefona 095/40-00-567, a o Sili će vam sve reći i volonteri udruge Sigurna kućica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije