Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgleda zastrašujuće

Sigurno ga ne bi htjeli vidjeti uživo: Neobični šišmiš iznenadio sve svojom veličinom

Šišmiš
Foto: ZSL/Press Association/PIXSELL
1/2
07.07.2020.
u 09:52

Iako se društvenim mrežama počelo širiti kako je riječ o šišmišima ljudske veličine, ipak ne narastu toliko, ali im je raspon krila i do 170 centimetara.

Iako su zapravo biljojedi, sa šišmišom nazvanim 'leteća lisica' sigurno se ne bi htjeli sresti. Riječ je o najvećoj vrsti šišmiša u svijetu, a jednog takvog vidio je Filipinac koji je neobično stvorenje ugledao kako visi s njegove garaže.

Iako se društvenim mrežama počelo širiti kako je riječ o šišmišima ljudske veličine, ipak ne narastu toliko, ali im je raspon krila i do 170 centimetara.

Poznati su kao voćni šišmiši jer se hrane uglavnom voćem, a žive u tropskim područjima Azije, Australije, Istočne Afrike te otočjima u Indijskom i Tihom oceanu.

– Sjećate se kad sam vam rekao da na Filipinima imaju šišmiše ljudske veličine. O ovome sam vam pričao – objavljeno je na Twitteru nakon čega je objava postala viralni hit.

Odmah su objavljene i brojne druge fotografije šišmiša 'leteća lisica', a brojni Filipinci potvrdili su kako su veliki šišmiši česta pojava na njihovom otočju.

Komentara 1

AJ
ajdemipopusi
11:17 07.07.2020.

Pa normalno je da je sismis ljudske velicine kad su filipinci u prosijeku metar i zilet visoki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije