Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN PIROMAN

Šibicama palio vatru pa izazvao požare na Čiovu

Vatrogasci gase pozar koji je u popodnevnim satima buknuo na Čiovu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
17.09.2020.
u 08:25

Dok su se vatrogasci bavili prvim požarom, sumnja se da je 36-godišnjak izazvao drugi

Zbog općeopasne radnje, odnosno konkretnije izazivanja požara na Čiovu, na ODO-u Split ispitan je 36- godišnjak koji je nakon toga i pritvoren. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu istražni je mu je zatvor odredio zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sumnjiči ga se da je 36-godišnjak 13. rujna u 15.40 u Okrugu Gornjem šibicama zapalio vatru koja se koja se neposredno približila obiteljskim kućama pri čemu je plamen zahvatio PVC prozor jedne od njih. Vatra se potom proširila iz uvale Racetinovac prema predjelu Pivetova Glavica i predjelu Planikovica pri čemu je izgorjelo devet hektara borove šume, makije i niskog raslinja. Požar  su 17,50 ugasili vatrogasci.

GALERIJA Vatrogasci gase požar na Čiovu

Vatrogasci gase pozar koji je u popodnevnim satima buknuo na Čiovu
1/6

I dok su se oni bavili tim požarom, sumnja se da je 36-godišnjak oko 18 sati izazvao drugi. Na šumskom putu u Okrugu Gornjem na četiri je mjesta šibicama zapalio vatru na području koje je bilo prepuno lakozapaljive suhe trave, niskog raslinja i borove šume. U požaru je izgorjela borova šuma i nisko raslinje, a požari su ugašeni u 19.50. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije