Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPAN PAUK

'Nadam se brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih 'junačina'

Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/11
22.08.2019.
u 18:22

Smatra da "tužno i žalosno" što još, kako kaže, očito postoje oni koji ne shvaćaju da se rat vodio protiv "onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju".

Župan Šibensko- kninske županije, Goran Pauk, jučerašnji je napad u Uzdolju nazvao "hladnim tušem" te da su sav rad i uložen trud zasjenjeni iživljavanjem, kaže, skupine pijanih i maskiranih faca.

"I ove godine sam, po treći put, bio na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka uz ugodno domaćinstvo vladike Nikodima Kosovića, Episkopa Dalmatinskog. Velika pravoslavna svetkovina s lijepom liturgijom na otvorenom prostoru manastira.
Uglavnom, veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja", napisao je župan Pauk u svojoj Facebook objavi.

Kazao je kako je u tom duhu ručao te kad je nakon dva dana stigao kući, dočekao ga je "hladan tuš".

"Sve ono što činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasjenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite, Dinama", napisao je Pauk.

Smatra da "tužno i žalosno" što još, kako kaže, očito postoje oni koji ne shvaćaju da se rat vodio protiv "onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju".

"...govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili", stoji u Paukovoj objavi.

"Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih "junačina", dodaje na kraju objave.

VIDEO Pupovac o napadima

Ključne riječi

Komentara 36

GA
GandalfovBrat
19:07 22.08.2019.

kad kažeš velika hrvatska da li pod tim misliš na viroviticu, karlovac, karlobag?

MA
markro3
18:38 22.08.2019.

Manastir je izvor četnikovanja. Njega nije potrebno komentirati.

SH
Shalan
19:11 22.08.2019.

Način na koji se ovo potencira, ide na živce. A ne podržavam uopće ove "kafanske borce". Možda, kad bi država sankcionirala ispade protiv Hrvatske, neki ne bi osjećali potrebu da ju "brane". A tu prvenstveno mislim na ispade tipa članaka - "ustaška zastava" - za povijesni grb i zastavu i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije