Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antun Dobra

Šibenski HDZ-ovac ide na izbore sa SDP-om: 'Zovu me svi osim moga HDZ-a. Više nisam htio sjediti u tom društvu'

Antun Dobra
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
18.03.2017.
u 23:04

Predsjednik šibenskog HDZ-a Nedjeljko Dujić ne vjeruje u ovakav scenarij i Dobri poručuje da promisli i bude sa svojima

Budući lokalni izbori vjerojatno će rezultirati najrazličitijim političkim kombinacijama, a jedna takva ovih se dana “kuha” u Šibeniku. Istaknuti šibenski HDZ-ovac Antun Dobra sve je bliže odluci da prihvati ponudu SDP-ova kandidata za gradonačelnika toga grada Josipa Živkovića da mu bude kandidat za dogradonačelnika.

Žrtvuje prefiks HDZ-ovca

Dobra i Živković u ozbiljnim su pregovorima ovih dana i sve upućuje na to da će Dobra na kraju i pristati na SDP-ovu ponudu. Sam Dobra kaže pak da su ga zadnjih dana vrbovali i iz drugih stranaka. Zovu ga, kaže, Reformisti, HSS, pa i Hrast i nude mu suradnju za lokalne izbore, da bude njihov kandidat za dogradonačelnika. Svi, kaže, osim “njegova HDZ-a”.

– Ali ako već idem žrtvovati prefiks HDZ-ovac koji imam, onda mislim da je najbolje da to napravim s najjačom i najkvalitetnijom opcijom. A držim da je SDP-ov kandidat Živković najjači u ovoj priči. Osim toga, iz istog smo sektora, gospodarstva, i obojica smatramo da ideologiji u lokalnoj politici mjesta nema – kaže Dobra. Dodaje i da mu je jedini uvjet za suradnju sa SDP-om, a što je otvoreno kazao Živkoviću, da bude nezavisni kandidat.

– S HDZ-om na izbore ne idem. Već dugo nisam zadovoljan stanjem u šibenskom HDZ-u i, iskreno, nisam jedini. Mnogi kuhaju, ali ja sam otvoreno prigovarao jer više nisam htio sjediti u tom društvu – kaže Dobra.

U ovakav pak scenarij predsjednik šibenskog HDZ-a Nedjeljko Dujić ne vjeruje. Kaže da je Dobra hadezeovac i da se nada da će na kraju ipak razmisliti i odlučiti se za svoju stranku.

– Mislim da će Dobra na kraju biti sa svojim hadezeovcima i ja ga pozivam da bude. U HDZ-u ima mjesta i za njega. Mi u stranci nismo još ni krenuli u razgovore o listama, tek nas to čeka iza 1. travnja – kaže Dujić.

Statut je jasan

Na pitanje čeka li Dobru izbacivanje iz HDZ-a ako pristane na ponudu SDP-a, Dujić kaže da je Statut stranke tu jasan.

– Svatko tko se kandidira na listi neke druge stanke automatski prestaje biti član HDZ-a – poručuje Dujić.

>> 'Andrija, došlo je do promjene': Plenković će biti odgovoran za rezultat Drage Prgometa

>> 'Horvat će biti kandidat za međimurskog župana, o ukidanju županija se uopće ne razgovora'

Komentara 27

ZR
Ze Roberto u
23:26 18.03.2017.

Ti so druže uvijek bio sdp_ovac !!

KA
kajbum
23:17 18.03.2017.

To je broblem hdz sto ima puno izdajica koji su se uvukli u redove I djeluju iznutra alkaida

Avatar bosanac1951
bosanac1951
23:09 18.03.2017.

Šibenski HDZ-ovac ide na izbore sa SDP-om: 'Zovu me svi osim moga HDZ-a. Više nisam htio sjediti u tom društvu'.............Jesi li se upitao zašto te tvoji HDZ-ovci ne zovu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije