Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan žena

Šibenski antifašisti ženama poručili da nisu same, a moliteljima da mole za gladne

pobačaj
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
08.03.2017.
u 12:04

"Živa dica su gladna", "Molite za raskid Vatikanskih ugovora", "Molite za TLM" grafiti su koje su ispisali predstavnici organizacije Antifa Šibenik

Na zidu parkirališta kod šibenske bolnice, gdje mole protivnici pobačaja okupljeni u inicijativu "40 dana za život", osvanuli su u srijedu ujutro grafiti koje su ispisali predstavnici organizacije Antifa Šibenik, kao "dar sugrađankama za Dan žena".

Oni su u noći s utorka na srijedu crvenim sprejem na zidu, gdje katolički aktivisti izlažu svoje plakate, ispisali grafite "Živa dica su gladna", "Molite za raskid Vatikanskih ugovora", "Molite za TLM".

"To je poklon za Dan žena našim sugrađankama, da znaju da nisu same i da se ne daju zaplašiti", poručili su za portal ŠibenikIN aktivisti okupljeni u antifašističku udrugu.

Na tom je mjestu rano jutros bio i jedan molitelj iz inicijative "40 dana za život", koji se s krunicom u rukama odmaknuo od fotoreportera, ne želeći komentirati noćašnje grafite.

Inače, u lanjskoj jesenskoj molitvenoj akciji u Šibeniku također su se pojavile "oporbene" poruke na zidu kod bolnice, za što su zaslugu tada preuzele članice Antifašističe fronte žena, ispisavši poruke "Moje tijelo, moj život".

>> 'Protiv sam toga da se moli ispred bolnice, ravnatelji neka ih upute u kapelicu'

Komentara 9

Avatar navijač
navijač
12:59 08.03.2017.

Nebrinu njih žene , nego vatikanski ugovori. Kad se oni budu počeli moliti za boljitak Hrvatske, onda ćemo i mi za poništenje vatikanskih ugovora,

DU
Deleted user
13:44 08.03.2017.

Netko tko pod okriljem noć šara po zidovima je za lijeve "demokrate"dobrodošao u ovoj inflacija pameti,dobrog odgoja i svega što im je potrebno da postali respektabilna oporba.

Avatar Moodleen
Moodleen
17:07 08.03.2017.

72 godine nakon nestanka fašizma mi još imamo antifašiste! Vjerojatno i antihrvate, antikatolike. E pupići moji, smemešići, jusipovići, pušići i opančići..., dokle vas bude? Bilo bi puno korisnije da postanete antiflašisti. Očekujemo uskoro da se pojave i učesnici 1. svjetskog rata, sigurno i oni imaju nešto pametno za poručiti. Pa onda sutra opet svi u sanatorije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije