Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svemirski rekorder

Shuttle Discovery sletio posljednji put, sljedeća postaja - muzej

discovery (1)
Foto: screenshot CNN/NASA
1/4
09.03.2011.
u 18:11

Kasnije ove godine u mirovinu idu i ostala dva space shuttlea Endeavour i Atlantis

Space shuttle Discovery sletio je 39. i posljednji put u Svemirski centar Kennedy na Floridi nakon 27 godina svemirskih letova. U tom je razdoblju obavio najviše misija, prešao je oko 240 milijuna kilometara, a nosio je u svemir i najviše astronauta, njih 246.

Nakon umirovljenja ova će NASA-ina legenda biti spremljena u muzej, a iako je najizgledniji Smithsonian, još je tridesetak muzeja zainteresirano za njega i ostale shuttleove. NASA je objavila kako će 12. travnja objaviti koji će muzeji biti budući dom za Discovery, ali i Endeavour i Atlantis, druga dva shuttlea koja će biti umirovljena kasnije ove godine. U Smithsonianu je sada smješten Enterprise, prototip shuttlea koji se koristio za testove slijetanja, a nikada nije poletio u svemir.

Komentara 7

Avatar commentator
commentator
21:16 09.03.2011.

Moram(o?) ga otić posjetit - u \"starački dom.\"

VI
vidimškoj
19:06 09.03.2011.

čestitke na uspješnim zadacima i zasluženoj mirovini.

OB
-obrisani-
21:44 09.03.2011.

Ajme što bi ga ja volio posjetiti! Ako budem imao priliku , neću je propustiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije