Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasan virus

Shrvana majka upozorava: Moja je beba umrla nakon osam dana zbog nečega što svi radimo

Aliza Rose Friend
Foto: Facebook
29.10.2018.
u 09:15

Majka tvrdi kako je njezina kći prvih 36 sati života bila potpuno zdrava djevojčica nakon čega je postala letargična, dobila je temperaturu i izgubila tek

Samo osam dana živjela je Aliza Rose Friend koja je umrla od neonatalnog herpesa prouzročenog virusom HSV1.

Njezina majka, 19-godišnja Abigail iz Oaklanda u američkoj saveznoj državi Maryland, sada želi podići svijest o opasnostima koje nosi ovaj virus te upozoriti druge roditelje da ne čine pogreške koje je ona učinila, a da ih nije bila svjesna.

Majka tvrdi kako je njezina kći prvih 36 sati života bila zdrava djevojčica nakon čega je postala letargična, dobila je temperaturu i izgubila tek, piše Mirror.

Ubrzo je završila na aparatima koji su je nekoliko dana održavali na životu, no osmi dan od rođenja djevojčica je preminula.

Liječnici su majci objasnili kako je djevojčica dobila virus nakon što ju je netko zaražen poljubio ili dirao neopranim rukama.

Zbog toga želi upozoriti sve roditelje.

– Nadam se da njezina priča može podići svijest kod roditelja da ne ljube bebe i da redovito peru ruke. Ne mislite da se tako nešto vama može dogoditi. Grozno je. Želim samo da ljudi postanu svjesni da je to velika prijetnja djeci – rekla je ona.

– Ta je bolest rijetka i ja, kao mlada majka, za nju nisam bila čula. Počela joj se sakupljati tekućina u plućima, a potom i oko mozga dok nije preminula. Virus je smrtonosan za novorođenčad mlađu od dva tjedna, a ako uspiju preživjeti, bit će im potrebna cjelodnevna njega ostatak njihova života – objašnjava mlada majka.

>> Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Matrix5
19:54 29.10.2018.

Nije za badava u nedavnoj prošlosti postojalo babinje,gdje se novorođenom djetetu nije unosilo u facu,ljubilo,diralo posebno od kojekakvih posjetitelja.

VK
VKSS
10:03 29.10.2018.

Ovaj clanak se stalno ponavlja,sto je cilj? Plašiti ljude.Jednom se dogodilo,a vi objavili vec 100 puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije