Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestašica promomaterijala

Sezona počela, a Plitvice bez letaka! Gosti ih ionako bacaju...

Plitvička jezera
Borna Filic/PIXSELL
20.05.2018.
u 15:21

Posjetitelji neće biti zakinuti za kvalitetne informacije o parku, u kojem s tim ciljem najavljuju i skoru edukaciju za vodiče

Turisti dolaze na Plitvice, a turističkih prospekata nema! Možete vjerovati? Glavno da su digli cijene ulaznica, jedan je od žučljivih komentara koji se proteklih dana mogao pročitati na društvenim mrežama. Odgovor zaposlenika Nacionalnog parka razočaranoj grupi glasio je tada da se prospekti – tiskaju. Sredina svibnja, gosti uvelike stižu, a promidžbeni materijali tek se tiskaju?!

U Nacionalnom parku ne opovrgavaju da im pojedinih letaka ponestaje. Na vrijeme su, kažu, naručili nove, ali kasni isporuka.

– Za 2018. naručili smo ukupno 1,4 milijuna letaka o Nacionalnom parku Plitvička jezera, od općih letka do letaka o šumama, sedri, bioraznolikosti, biljkama mesožderkama… – odgovaraju u NP-u.

Skupi reciklirani papir

– Svi se ti leci mogu pronaći i u digitalnom obliku na našoj web-stranici: https://np-plitvicka-jezera.hr/multimedija/brosure, jer dugoročno težimo smanjenju broja papirnatog materijala. Odlučili smo se za tiskanje na recikliranom papiru, što je skuplje nego na običnom i troškovi su poprilični. No racionalan pristup i ušteda nisu nam jedini motiv. Pitamo se i koliko je pametno tiskati tolike letke kad ih mnogi posjetitelji odbace odmah u parku. I to ne u kante za smeće, nego ih skupljamo okolo, u prirodi. Nismo brojili, ali prema nekim procjenama, godišnje se odbaci minimalno 130.000 raznih promidžbenih materijala, vrlo vjerojatno i dvostruko više, a nije isključeno da je riječ i o pola milijuna primjeraka – kažu na Plitvicama i ističu da im je razvoj digitalne komunikacije među prioritetima.

Od prosinca lani imaju i novu web-stranicu, stranicu na Facebooku i Instagramu, a trenutačno je u izradi i aplikacija koja bi posjetiteljima trebala predstaviti ne samo park, nego i turističku ponudu okolnog kraja.

– Iako tiskamo nešto više letaka nego lani, ne pratimo rast broja posjetitelja koji se približava dva milijuna. Orijentirani smo na usmjeravanje komunikacije prema našim digitalnim platformama – kažu u Javnoj ustanovi NP Plitvička jezera. 
Kako posjetitelji ne bi ostali zakinuti za kvalitetne informacije, uskoro će održati i edukacije za vodiče NP-om.

Ulaznica po 50 kuna

Na Plitvicama su za posjetitelje, od Dana bioraznolikosti 22. svibnja do 27. svibnja, za namjernike priredili i posebne cijene nakon 14 sati. Vremena je dovoljno da se obiđu sve plitvičke ljepote, s obzirom na to da prosječan posjet parku traje četiri sata, a akcijska cijena u spomenutom razdoblju svega 50 kuna. S uštedom se može na Dane lokalne kuhinje u motelu Grabovac, na neke od poznatih ličkih specijaliteta. Meni od četiri slijeda stoji 120 kuna.

Plitvička jezera
1/6

Komentara 5

MA
marsovac
23:38 20.05.2018.

turisti seru jer je hrana sra.nje, cekas u redu za kartu 2 sata a ugostiteljska ponuda ko na buvljoj pijaci. Ha, ha, ha,......i sad jos 250 kuna ulaznica. Ha, ha, ha,..........u h l j e b i,...lopovi, ................neradnici,.........3 mijeseca raditi a ostatak spavati, ha, ha, ha,.......

AN
ante555
23:55 20.05.2018.

Navali narode pet dana cijena 50 kn. a zasto ne pisete o redovnoj cijeni 250 kn. Sramota, koja pljacka, nitko normalan vam se nece ponovo vratiti. Tipicno hrvatski, deri kad možeš

VL
vlaser
17:34 20.05.2018.

plitvice zabranili (restorane ) hranu - JER turisti previse SERU. kakve li sramote i gluposti. leci nisu suveniri i naravno da se bacaju. slapovi se ne mijenjaju i reklame i upute su uvijek iste. zasto ih ne plasticirati i sa reciklazom ponovo upotrijebiti, dok iste tada mogu biti i kao suveniri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije