Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA SLOVENIJOM

Krenule gužve na granicama, kolone dugačke nekoliko kilometara

Foto: HAK
1/6
13.05.2021.
u 10:18

Brojni Austrijanci, Nijemci i Švicarci pohrlili su u Hrvatsku zbog početka praznika i godišnjih odmora te se idućih dana očekuju veće gužve

Gužve od nekoliko kilometara stvorile su se na graničnim prijelazima iz Slovenije u Hrvatsku, a na nekim mjestima čeka se i do tri sata. 

Kako prenose Slovenske novice, brojni Austrijanci, Nijemci i Švicarci pohrlili su u Hrvatsku zbog početka praznika i godišnjih odmora te se idućih dana očekuju veće gužve

Sinoć iza 22 sata gužva na slovenskom prijelazu Gruškovje prema Hrvatskoj bila je dugačka oko dva kilometara, a na prijelaz se čekalo oko sat vremena, što je bolja situacija od poslijepodneva kada su kamioni čekali do tri sata na ulaz u zemlju, no uskoro bi moglo doći i do većih čekanja.

Foto: HAK

- Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje, objasnili su iz HAK-a. 

Najveća kolona zasad je na prijelazu Slovenska vas (Bregana Naselje) gdje se čeka oko dva sata, kao i na prijelazu Gruškovje za kamione. U koloni za osobna vozila na Gruškovju čeka se oko sat vremena, a isto se čeka i na prijelazu Obrežje. 

Gužvi u smjeru iz Hrvatske prema Sloveniji nema

Ukoliko se nalazite u koloni ili znate nekoga tko je na ovim graničnim prijelazima, javite dojmove na e-mail dojavi@vecernji.net!

 

Ministar zdravstva Vili Beros predstavio je reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak

 

Ključne riječi

Komentara 15

MN
Mr.NO
10:27 13.05.2021.

Znam kako je to ,žao mi je tih ljud jer se i sam se načekah na granici u autu puno puta da bi ušao u Lijepu Našu EU nam zemlju. Izgleda da bi puno lakše bilo prijeći Hr-Slo granicu kaoao ilegalni migrant nego legalno kao normalni građanin jedne EU zemlje! Sram vas bilo gospodo u vladi i Predsjedniče! Što ste učinili i što činite da Hrvatska uđe u "Shengen" sve ove godine !? NIšta! Što činite da olakšate Hr/EU građanima putovanja u tzv. bezgraničnoj EU! Ništa!

KI
kiseli
10:15 13.05.2021.

Meni se čini da dolaze na glasanje

BA
baranja2
11:37 13.05.2021.

Mogu shvatiti kad se ide iz HR prema zapadu da se svako auto kontrolira, ali za one koji dolaze sa zapada u HR ili prave transit rade se kontrole na svakom 3-4 autu i tad nema guzvi ili se pojacaa smjena carinika. Ali za balkanski nacin razmisljanja to je previse zahtjevno, sramota za zemlju koja se promovira kao turistucka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije