Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati

Sever ponovno izabran za predsjednika NHS-a

Krešimir Sever
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 20:24

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva

Zastupnici sindikata udruženih u Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) u utorak su ponovno za predsjednika na četverogodišnji mandat izabrali Krešimira Severa.

Na 6. redovitom saboru u Zagrebu, među ostalim, provedeni su izbori za tijela NHS-a. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva.

"Moramo prepoznati svoju ulogu za nadolazeće vrijeme i jačati sustave kolektivnog pregovaranja i zaštite na radu jer nas očekuje daljnja liberalizacija Zakona o radu. Također, trebamo objasniti poslodavcima i vlastima da socijalni dijalog ne znači da oni govore, a mi slušamo, nego je to obostrana komunikacija", poručio je Sever.

Ustvrdio je kako će radnici sve više trebati sindikate jer će biti sve izoliraniji i usamljeniji i time pogodni da se preko njihovih leđa bogate oni koji su i do sada dobro živjeli od njihova rada.

Po njegovu sudu, sindikati izvan sindikalnih središnjica koji k tome nisu reprezentativni teško će moći opstati ako se uskoro ne udruže. Ocijenio je da je upravo zajedništvo sindikata pridonijelo uspjehu inicijative '67 je previše' i na tom primjeru treba učiti kad je riječ o nacionalnom zakonodavstvu i propisima te kolektivnim pregovorima na svim razinama. 

VIDEO Blaženka Divjak o štrajku u školama:

Ključne riječi

Komentara 9

NE
NervozniPoštar
21:52 19.11.2019.

Koliko taj čovjek ima godina? Otkad sam počeo raditi on se u medijima uvijek pojavljuje izgovarajući uvijek iste sindikalne rečenice. Retorika je ista, mijenjaju se vlade. Usavršio se devedesetih i od tada otaljava posao. Kako tipično za Hrvatsku.. Nešto kao HTV glazbeno scenski spektakl "Glupom našom" Branka Uvodića.. "Plodovi zemlje" starmalog Vlatka Gregurića koji reciklira crno-bijele priloge Ružice Trauber. Zemlja u kojoj se po devedeseti put reprizira Velo i Malo misto i ljudi baš to traže i opet i opet. Tako su se zatucani građani navikli da je sindikalac nitko drugi do Krešimir Sever. Po njemu smo trebali svi već 10-15 puta umrijet od gladi i neimaštine. Treba pogledat njegove izjave od prije 5, 10, 15 i 20 godina. Uvijek isto.

RI
rimac444
22:04 19.11.2019.

To dovoljno govori o sindikatima, jad i čemer.

ZR
Ze Roberto u
20:47 19.11.2019.

Sad će i i drug Ribić sigurno biti izabran....a onda i onaj , sada "glavni" u štrajku.....! Drugovi organiziraju štrajk pred izbore, to je poznato!! Manipuliraju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije