Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRIZGALA KRIVO SREDSTVO

Sestra zbog koje je muškarac preminuo sad je na bolovanju, komora joj ponudila psihološku pomoć

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
02.10.2020.
u 21:50

Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju u bolnicu u Čakovcu, a istraga još traje. Bolnica je odmah priznala pogrešku i javno se ispričala.

Sestra koja je nakon hemodijalize pacijentu Antunu T. (62) umjesto fiziološke otopine ubrizgala medicinsko sredstvo namijenjeno za toaletu trenutačno je na bolovanju i teško se nosi sa svime što se dogodilo.

U velikom je šoku, a kako portal 24sata doznaje, vrijeme provodi u kući u krugu obitelji. Zbog svega joj je Hrvatska komora medicinskih sestara ponudila organizaciju besplatne psihološke pomoći. Na taj način HKMS joj je zapravo ponudio onu ljudsku pomoć, da lakše prebrodi sve s čime se sad nosi.

Pravnu pomoć od Komore ova medicinska sestra ne može dobiti, s obzirom na to da će, ako istraga pokaže da upravo ona snosi krivicu za smrt pacijenta, odgovarati pred tijelima Komore koja će odlučiti o mogućim sankcijama.

Antun T. je preminuo. Bio je sat vremena u komi i otkazali su mu svi organi. Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju u bolnicu u Čakovcu, a istraga još traje. Bolnica je odmah priznala pogrešku i javno se ispričala. 

VIDEO: Izjava ravnatelja nakon završenog inspekcijskog nadzora u ŽB Čakovec

Ključne riječi

Komentara 9

LA
lajh1985
22:41 02.10.2020.

bude se potezalo godinama pa zastara

FE
fefellerunt
12:40 03.10.2020.

Što ti je rad na državnom koritu, posebno ako imaš nekakve veze , tako kad napraviš krivično djelo odeš na bolovanje, inače greške se događaju, eto svako malo neki kuhar ulije u lonac domestos umjesto ulja, ili automehaničar stavi antifriz umjesto kočionog ulja . Ovo j ečudo da se uopće otkrilo i d aje pokrenuta istraga, koliko tog stručnog i odgovornog rada po hrvtaskim bolnicama ostane neotkriveno? Naravno ako imaš novca i investiraš u djelatnike zdravatsva onda ćeš imati i kvalitetniju skrb, a ako si pošten, ili nemaš novca, onda ako imaš sreće ozdravit ćeš

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
17:16 03.10.2020.

To nam se dogadja,kad vlasti drzave ne znaju i nemogu zadrazati profesionalne i sturcene osobe u zdravstvu,nego su ti uceni i pametni doktri i medecinske sestre otisle u NJemacku na poso,a zdravstvo je prsiljeno uzimati i trgovce,zidare,konobarice... za doktore i sestre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije