Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesec dana pritvora

Županijski državni odvjetnik: Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila

Smiljana Srnec prevezena i istražni zatvor
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/18
20.02.2019.
u 14:06

Na mjesnom groblju u Palovcu danas u 15 sati bit će pokopani ostaci Jasmine Dominić (23), čije je tijelo prošle subote pronađeno u zamrzivaču

Smiljani Srnec određen je jednomjesečni istražni zatvor, odlučeno je nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu i Županijskom sudu u Varaždinu. Ispitivanje je trajalo oko dva sata. Sutkinja istrage odredila joj je istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecanja na svjedoke. Nešto poslije 11 sati Smiljana Srnec prebačena je u varaždinski zatvor, i to u policijskom vozilu, iako su sud i zatvor udaljeni nekoliko desetaka metara, izbjegavši tako okupljene novinare i fotoreportere. Navodno se branila šutnjom.

"DORH je danas proveo prvo istraživanje osumnjičenice, a o sadržaju samog ispitivanja ne mogu govoriti", rekao je Darko Galić, županijski državni odvjetnik novinarima. 

"Činjenice koje su prikupljene dokazuju da je počinjeno takvo kazneno djelo", dodao je. "Slučaj je toliko čvrst koliko je potrebno da bude čvrst u ovoj fazi", rekao je Galić.

Što se tiče identiteta, on je utvrđen, rekao je i potvrdio da se radi o Jasmini. Što se tiče svjedoka, rekao je da će biti pozvani svi oni za koje se utvrdi da imaju saznanja o događaju. Nije želio otkriti je li pronađeno oružje kojim je ubijena Jasmina.

"Imam informacije o tome kako se osumnjičena branila, ali ih sad ne mogu predočiti javnosti", rekao je.

Priopćenje DORH-a

- Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnjakinja tijekom ljeta 2000. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 45-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela - priopćili su u DORH-u nakon što su ispitali Smiljanu Srnec.

Ona je već radila kriminalne radnje

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic potvrdio je da je nakon održanog ročišta sutkinja Smiljani Srnec odredila istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je ubila sestru. Trebat će ispitati više svjedoka, uglavnom članova obitelji i rođaka. S nekima živi u zajedničkom domaćinstvu, pa bi mogla utjecati na njihovo svjedočenje, a postoji i opasnost od ponavljanja kaznenih djela.

Istražni zatvor teče od 16. veljače. Postoji, zaključeno je, izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti.

Pogledajte video: Smiljana Srnec dovedena je na prvo ispitivanje

– Ona je već radila kriminalne radnje. Sve to upućuje na to da bi mogla ponoviti djelo – rekao je i dodao da treba pričekati da DORH podigne optužnicu nakon istrage. Tada će se vidjeti po kojem će zakonu kazneno djelo biti kvalificirano. Zasad je osumnjičena za kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Pavlic je potvrdio da Smiljana Srnec ima pravomoćnu presudu iz 2016. godine za lažno prijavljivanje razbojništva, o čemu smo već pisali.

Smiljana Srnec prevezena i istražni zatvor
1/5

Podsjetimo, Srnec je dovedena danas u 7.30 sati u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, gdje je ispitana. Sumnjiči se da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić čije je tijelo, pretpostavlja se, 18 ili 19 godina bilo u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu.

Srnec je uhićena i privedena u prostorije Policijske uprave međimurske u Čakovcu u subotu navečer oko 22 sata. Obdukcija tijela odgađala se iz dana u dan jer se čekalo da se tijelo odmrzne.

Tijelo je pronađeno u zgrčenom položaju fetusa, savijenih koljena i pognute glave, a u bolnicu je dopremljeno u zamrzivaču marke Končar, u kojem je i pronađeno. Na glavi je navodno bila sasušena krv, što bi upućivalo na ozljedu glave. Neslužbeno smo doznali da je uzrok smrti puknuće lubanje nakon više udaraca nepoznatim predmetom.

Na mjesnom groblju u Palovcu danas u 15 sati bit će pokopani ostaci Jasmine Dominić (23), čije je tijelo prošle subote pronađeno u zamrzivaču. To znači da je obavljena identifikacija tijela i utvrđen identitet, a to se nije moglo napraviti prije nego što se tijelo odmrznulo. Obdukcija je obavljena na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec od 10 do 12.30 sati.

Pogledajte video: Susjedi o tijelu koje je pronađeno u kući u Palovcu



 
Ključne riječi

Komentara 40

DU
Deleted user
07:55 20.02.2019.

Koja je to psiha? Hraniti sebe i svoju obitelj hranom spremljenom iznad mrtve sestre.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
08:23 20.02.2019.

zasto nema lance?

SC
schwertransport
12:11 20.02.2019.

Ne kuzim zasto ubojica nema lisice na rukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije